Mainos

Koreat jatkavat neuvottelujaan

Etelä- ja Pohjois-Korean edustajat ovat sopineet Soulissa jatkavansa keskinäisiä tapaamisia tulevaisuudessa sekä pyrkivänsä avaamaan yhdistämistoimiston Panjumjonin kylässä maiden välisellä rajalla.

Soulin tapaaminen on ensimmäinen maiden välinen virallinen tapaaminen Etelä-Korean pääkaupungissa yli kahdeksaan vuoteen. Etelä-Korean varakulttuuriministerin Kim Soon-kyun mukaan tapaaminen on ollut hengeltään ystävällinen ja se on tuottanut tuloksia. Maiden on määrä jatkaa neuvottelujaan myöhemmin tänään. Asialistalla on vielä Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-ilin mahdollinen vierailu Etelä-Koreaan sekä sotilaallisen "kuuman linjan" perustamisesta maiden välille.

Etelä-Korean Kim Soon-kyunin mukaan maat olivat pääsemässä sopimukseen myös yhteisistä Korean vapauspäivän juhlallisuuksista elokuun 15. Päivää juhlitaan Korean Japanin miehityksestä vapautumisen kunniaksi.

-Pohjois- ja Etelä-Korean tulee julistaa sovinnon viikko elokuun 15. päivän viikolle, sanoi Kim. Viikko on sama, jolloin eri Koreoissa asuvat perheet voisivat suunnitelmien mukaan tavata toisiaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1953.

Etelä-Korean viiden hengen neuvotteluryhmää johtaa yhdistämisministeri Park Jae-kyu ja Pohjois-Korean ryhmää johtaa hallituksen neuvonantaja Jon Kum-jin. Maiden päämiehet tapasivat ensimmäistä kertaa viime kuussa, jolloin he sopivat jatkotapaamisista. Eilen alkanut kolmipäiväinen kokous on yksi sovituista maiden lähentymiseen tähtäävistä kahdenvälisistä tapaamisista.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.