Mainos

Korean turmalaivan sisään pumpattiin happea

Pelastustyöt jatkuvat Etelä-Koreassa sattuneen tuhoisan laivaturman jäljiltä.

Korealaistiedotusvälineiden mukaan sukeltajat ovat pumpanneet laivan sisään happea mahdollisten eloonjääneiden auttamiseksi. 

Laivaa tutkii myös miehittämätön sukellusalus. Sukeltajien työtä ovat haitanneet kova virta ja samea vesi. He eivät ole esimerkiksi päässeet laivan sisälle, mikä on heikentänyt toiveita eloon jääneiden löytämisestä. 

Pelastusalueelle on tuotu BBC:n mukaan myös kolme pelastusnosturia. Niiden avulla alusta yritetään joko nostaa tai vaihtoehtoisesti siirtää se merialueelle, missä virtaukset ovat heikompia.

Lauttaturmassa kuolleiden määrä on nyt virallisesti 25. Kateissa on yhä 271 ihmistä. 

Varhain keskiviikkona uponneesta aluksesta pelastettiin 179 ihmistä. Sewol-laivassa oli yhteensä 475 matkustajaa, suurin osa lukiolaisia. 

Maan viranomaiset kertoivat tänään, että laivan kapteeni ei ollut komentosillalla turman sattuessa vaan laivaa ohjasi perämies. 

Silminnäkijän mukaan kapteeni oli kuitenkin palannut perämiehen ohjaaman laivan komentosillalle, kun alus alkoi kallistua.  

Selvitykset turman syystä jatkuvat. Rannikkovartioston mukaan tutkinnassa keskitytään miehistön mahdolliseen huolimattomuuden, lastausongelmiin ja aluksen rakenteellisiin vikoihin. 

Oppilaiden vanhemmat ovat syyttäneet onnettomuudesta laivan kapteenia, jonka kerrotaan hylänneen laiva ensimmäisten joukossa. Laivayhtiön edustajat ovat pahoitelleet ihmishenkien menetyksiä, mutta eivät ole myöntäneet vastuutaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.