Mainos

Korea-neuvottelut päättyivät ilman sopimusta

Koreoiden Punaisten Ristien neuvottelut ruoka-avusta Pohjois-Korealle ovat päättyneet Pekingissä ilman sopimusta, kertoivat neuvotteluja lähellä olevat lähteet aamulla. Joistakin asioista päästiin sopimukseen, mutta osapuolten on tavattava uudelleen sopiakseen jakelusta.

Etelä-Korean Punaisen Ristin valtuuskunnan johtaja Lee Byong Woong sanoi uutistoimisto Yonhapin mukaan, että osapuolet ovat päättäneet tavata uudelleen, Hän ei kuitenkaan maininnut tapaamisen ajankohtaa.

Neuvottelujen katkeaminen johtui Pohjois-Korean Punaisen Ristin valtuuskunnan johtaja Paek Yong Hon mukaan siitä, etteivät eteläkorealaiset ilmoittaneet avun määrää ja toimitusaikataulua.
-Eteläkorealaisten on ensin selvitettävä kantansa näissä asioissa, Paek sanoi.

Tämänpäiväinen kokous pekingiläisessä hotellissa oli jatkoa perjantain neuvottelulle, joka oli Koreoiden Punaisten Ristien ensimmäinen tapaaminen lähes viiteen vuoteen. Etelä-Korean Punainen Risti on ehdottanut avun toimittamista maiden välisen puskurivyöhykkeen yli eikä meritse tai junalla Kiinan kautta, kertoivat virkailijat.

Pohjois-Korea sanoi jokin aika sitten, että sen ruokavarat loppuvat huhti-toukokuun vaihteessa. YK:n alaisen Maailman elintarvikeohjelman, WFP:n, mukaan Pohjois-Korean ruokavarat riittävät vain kesäkuuhun saakka. Seuraava sato on odotettavissa vasta loka-marraskuussa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.