Mainos

Koraanimielenosoitukset paisuvat Afganistanissa - yksi sai surmansa

Afganistanissa paisuvat Koraani-mielenosoitukset ovat vaatineet kuolonuhrin, kertovat viranomaiset. Lisäksi useita mielenosoittajia on loukkaantunut väkivaltaisiksi muuttuneessa mielenosoituksessa Afganistanin koillisosissa.

Tuhannet ihmiset kerääntyivät Fayzabadin kaupungissa sijaitsevan Isaf-joukkojen tukikohdan luo, ja osa heitteli sinne kiviä. Tukikohdassa on saksalaisia sotilaita.

Afgaaniviranomaisten mukaan mielenosoittajan surmannut laukaus ammuttiin tukikohdasta. Isaf on ilmoittanut tutkivansa tapausta.

Mielenosoituksia jo viidessä maakunnassa

Mielenosoitukset ovat laajentuneet päivän aikana maan pääkaupungissa Kabulissa ja protestit ovat levinneet jo ainakin viiteen maakuntaan.

Useat sadat mielenosoittajat kerääntyivät Kabulin pohjoisiin osiin samalla kun 2000-päinen joukko marssi hallituksen rakennukseen Farahissa, kertovat viranomaiset ja silminnäkijät. Mielenosoituksia on ollut myös maan koillisosissa lähellä Badghisia sekä lännessä Ghorissa ja Heratissa.

Mielenosoittajat vastustavat äärikristityn pastori Terry Jonesin aietta polttaa Koraaneja vastalauseena radikaalille islamille. Jones uhkasi polttaa Koraanin WTC-iskujen muistopäivänä huomenna 11.9. mutta hän on perunut uhkauksensa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.