Mainos

Kopteriturmassa työturvajohtoa

Sekä Työturvallisuuskeskuksessa, SAK:n ja Metalliliiton sekä EK:n toimistoissa vietettiin hiljainen heti menehtyneiden muistoksi.

Tallinnan edustalla tapahtuneessa kopterionnettomuudessa surmansa saaneiden joukossa oli viisi Työturvallisuuskeskuksen johtohenkilöä. Onnettomuudessa kuolivat toimitusjohtaja Matti Kopperi, johtaja Marjut Ruotsalainen sekä Työturvallisuuskeskuksen uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Ari Seger SAK:sta, hallituksen puheenjohtaja Tapio Kuikko EK:sta sekä hallituksen varapuheenjohtaja Pentti Vainio SAK:sta.

Työturvallisuuskeskuksen johto oli ollut kaksipäiväisessä suunnittelukokouksessa Tallinnassa tiistaina ja keskiviikkona. Menomatkan he olivat tehneet pika-aluksella, mutta kova tuuli oli estänyt paluumatkan laivalla.

Kopterissa oli kolme SAK:n palveluksessa ollutta henkilöä. Apulaisjohtaja Ari Seger, 51, sekä yhteistoimintasihteeri Pentti Vainio, 59, työskentelivät SAK:n työympäristöosastossa.

Myös vuodesta 2000 lähtien Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtajana toiminut Matti Kopperi, 61, siirtyi tehtäväänsä SAK:n apulaisosastopäällikön tehtävästä. Osastopäällikkönä hänen jälkeensä toimineen Segerin oli määrä tulla lokakuussa Kopperin tilalle Työturvallisuuskeskuksen johtoon.

Sekä Kopperi että Seger ovat aiemmin olleet pitkään myös Metallityöväen liiton palveluksessa. Vuonna 2000 Seger oli ehdolla myös Metalliliiton puheenjohtajaksi Erkki Vuorenmaan tultua valituksi.

Työturvallisuuskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Tapio Kuikko, 54, työskenteli EK:n työturvallisuusasiantuntijana. Hän vastasi erityisesti työturvallisuus- ja tapaturmavakuutuslainsäädännön kehittämisestä ja vaikutti keskeisesti muun muassa uuden työturvallisuuslain sisältöön.

Johtaja Marjut Ruotsalainen, 52, tuli Työturvallisuuskeskuksen johtajaksi vuonna 1997 Borealis Polymers Oy:n työsuojelupäällikön paikalta.

Keskukselle pyritään pian nimeämään uusi johto

Sekä Työturvallisuuskeskuksessa, SAK:n ja Metalliliiton sekä EK:n toimistoissa vietettiin hiljainen heti menehtyneiden muistoksi. Metalliliitto peruutti myös viikonlopuksi suunnitellun risteilynsä.

Niinikään hiljaisen hetken viettäneet työturvallisuuskeskuksen hallituksen jäljellä olevat jäsenet kokoontuivat iltapäivällä pohtimaan, miten organisaation johto voitaisiin korvata.

Hallitus päätti että työturvallisuuskeskuksen hallitusta johtaa toistaiseksi Tapio Kuikon edeltäjänä toiminut Akavan koulutus- ja työvoimapoliittinen sihteeri Heikki Liede.

Nykyisen ja tulevan toimitusjohtajan saatua surmansa tehtävää hoitavat yhdessä toimistopäällikkö Päivi Nevasalmi sekä varatuomari Carl-Henrik Lemström Työturvallisuuskeskuksesta. Uusi johtaja pyritään valitsemaan mahdollisimman pian.

Keskusta ylläpitävä yhdistys kokoontuu 23. elokuuta, jolloin on tarkoitus valita Kuikolle ja Vainion seuraajat.

Hallitukseen kuuluva EK:n johtaja Lasse Laatunen arvioi, että vaikka väliaikainen johto on hyvin asiantuntevaa, keskuksen toiminnot kärsivät huomattavasti.

Työturvallisuuskeskus on työmarkkinajärjestöjen yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on kehittää työsuojelua sekä työn terveellisyyttä ja tuloksellisuutta.

Keskus toimii tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja saa tukea muun muassa työsuojelurahastolta. Se järjestää koulutustilaisuuksia, räätälöi koulutusta työpaikoille, tuottaa työturvallisuusjulkaisuja sekä ylläpitää lakisääteistä työsuojeluhenkilörekisteriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.