Mainos

Kopterihanke jäljessä aikataulusta

Neljän maan tarpeiden yhteensovittaminen venyttää kopterihankintojen aikataulua. Päätös hankittavasta kopterista oli tarkoitus tehdä marraskuussa.

Yhteispohjoismainen helikopterihanke uhkaa viivästyä. Pääesikunnassa ollaan jo huolestuneita projektin etenemisen hidastumisesta, kerrotaan Aamulehdessä ja Turun Sanomissa. Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Ilkka Hollo toteaa, että nyt ollaan selkeästi jäljessä puolustusselonteossa määritellystä aikataulusta. Tavoitteena on ollut, että päätös valittavasta kopterista tehtäisiin marraskuussa. Ensimmäisten koptereiden pitäisi olla käytössä vuonna 2003.

Aamulehti ja Turun Sanomat kertovat, että Suomi on jo kertaalleen joustanut aikataulussa, jotta muut Pohjoismaat ehtisivät mukaan. Hollo ei kuitenkaan allekirjoita väitettä, jonka mukaan vitkuttelu johtuisi muista kuin suomalaisista. -Kyse on neljän maan tarpeiden yhdistämisestä. Kun kullakin maalla on jonkin verran toisistaan poikkeavaa toimintaa ja erityistarpeita, on selvää, että se hidastaa aikataulua. Hollon mukaan hankkeen viivästyminen vaikuttaisi uusien valmiusyhtymien varustamiseen ja hidastaisi näin keskeisen elementin eli liikkuvuuden kehittämistä.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.