Mainos

Koposesta Soneran toimitusjohtaja

Soneran hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Harri Koposen.

Koponen siirtyy Soneran toimitusjohtajaksi ruotsalaisen teleyhtiö Ericssonin Yhdysvaltain tytäryhtiön, Ericsson Inc:n, palveluksesta. Harri Koposen ansio on muun muassa kansainvälinen kokemus. Ennen siirtymistään Ericssonille hän työskenteli Soneran edeltäjässä Telessä. Vuonna 1962 syntynyt Koponen on koulutukseltaan Executive MBA.

Aiempi toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander lähti Sonerasta heinäkuun lopussa. Toimitusjohtajan tehtäviä on sen jälkeen hoitanut varatoimitusjohtaja Aimo Eloholma.

-Harri Koposen kiistattomiin vahvuuksiin kuuluu kansainvälinen kokemus alan merkittävän laitetoimittajan palveluksessa. Lisäksi hän tuntee hyvin suurten operaattorien sekä tietoliikennetoimittajien toiminnan ja heidän verkostonsa. Hän tuntee myös valmiiksi Soneraa. Niin Soneran liiketoimintarakenteen moninaisuuden, kuin alan vaativien haasteiden takia, ylimmältä johdolta vaaditaan saumatonta yhteistoimintaa. Muun muassa näistä syistä hän on oikea ja erinomainen valinta Soneran uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön tulevaisuuden kasvun ja liiketoiminnan rakentamisen kannalta, Sonera Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka sanoo.

-Otan Soneran toimitusjohtajan tehtävät vastaan innostuneena ja luottavaisena. Tunnen yhtiötä jo 1990-luvulta. Mielestäni Sonerassa on valtavasti alan huippuosaamista ja innovatiivisuutta. Soneralla on myös vahva edelläkävijämaine alan kansainvälisten toimijoiden keskuudessa, Harri Koponen sanoo.

Harri Koposen aloitettua toimessaan 1.10.2001, vt. toimitusjohtaja Aimo Eloholma, jatkaa varatoimitusjohtajana ja vastaa Soneran operatiivisen liiketoiminnan johtamisesta.

Osake nousuun

Soneran vahva nousuvire jatkui läpi aamupäivän. Tunti uuden toimitusjohtajan nimen vahvistamisen jälkeen eli kello 12.30 yhtiön osake oli 5,64 euron arvoinen, missä oli lisäystä perjantain päätöskurssiin lähes yhdeksän prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.