Mainos

Koponen jättää TeliaSoneran

TeliaSonera ilmoitti tänään, että sen varatoimitusjohtaja ja kansainvälisten toimintojen johtaja Harri Koponen luopuu tehtävistään. Syynä ovat henkilösuhteet ja erilaiset johtamisen tavat.

TeliaSoneran varatoimitusjohtaja Harri Koponen jättää tehtävänsä heinäkuun alusta. TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin mukaan syynä ovat erimielisyydet liiketoimintastrategioissa sekä hallintoperiaatteissa.

Koposelle erottaminen oli osittain yllätys.

- Onhan joitakin merkkejä ollut ilmassa, mutta ainahan ne potkut ovat yllätys.

Tehtävästä erottamisen syynä Koponen itse näkee ennen kaikkea henkilösuhteet ja toimitusjohtajien erilaiset tavat johtaa. Hänen mukaansa strategiasta ei ole varsinaisesti ollut linjariitoja.

- Kansainvälisten toimintojen johtajana olen ehkä halunnut kasvaa tietyillä alueilla enemmän, mutta perustaltaan strategiat ovat kyllä olleet ihan samanlaiset. Tämä varmasti liittyy aika pitkälti näihin henkilöasioihin ja miten eri tyyleillä asioita viedään eteenpäin. Me olemme kaksi erilaista henkilöä. Nyt täytyy katsoa, että minä olen kolme vuotta suurin piirtein palvellut yhtiötä ja mielestäni tulokset puhuvat puolestaan ja niitä saa arvostella.

Koponen aloitti TeliaSonerassa joulukuussa 2002 Telian ja Soneran fuusion yhteydessä. Hän oli toiminut aikaisemmin Soneran toimitusjohtajana.

Liikenne ja viestintäministeri Leena Luhtaselle Koposen ero ei ilmeisesti tullut yllätyksenä. Tänään hän ei asiaa kuitenkaan kommentoinut kuin tietotoimisto STT:n välityksellä. Luhtasen mielestä Koposen seuraajaksi pitää valita toinen suomalainen. Kyse ei hänen mukaansa ole maaotteluhengestä vaan hyvästä hallintotavasta, sillä Suomen valtio omistaa TeliaSonerasta vajaan viidenneksen.

Uuden varatoimitusjohtajan valinta on esillä yhtiön hallituksessa heinäkuussa.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 21.06.2004)

TeliaSonerassa ei ole Suomi-Ruotsi -maaotteluhenkeä, sanoo erotettu varatoimitusjohtaja.

(Talousuutiset 21.06.2004)

Liikenneministeri Leena Luhtanen arvostelee kovin sanoin TeliaSoneran ruotsalaisjohtoa.

(Talousuutiset 22.06.2004)

TeliaSoneran hallituksen entinen puheenjohtaja Tapio Hintikka katuu fuusiota.

(Huomenta Suomi 22.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.