Mainos

Koponen: 6 miljardia riittää Soneralle

Soneran toimitusjohtajan Harri Koposen mukaan Soneran rahantarve omistajilta riittää nyt esitetyssä noin 6 miljardissa markassa. Hän sanoo päivän Kauppalehdessä, että rahaa "olisi otettu saman tien enemmän, jos siihen olisi tarvetta". Soneran suurimpana omistajana valtion osuus annista on hieman yli puolet.

Koposen mukaan silkka matematiikka osoittaa perälaudan olevan kiinni: nettovelka putoaa kolmen vuoden käyttökatteen suuruiseksi. Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes on epäillyt, että esitetty anti ei riitä ja Sonera tarvitsee myöhemmin lisää rahaa. Koposen mukaan pelko on perusteeton.

Lehtihaastattelussa Koponen hämmästelee myös kilpailijoidensa kritiikkiä. Niiden mielestä kyseessä on valtiontuki, joka vääristää alan kilpailua. Kärjekkäimmin valtion panostusta Soneraan on arvostellut matkapuhelinoperaattori DNA.

-Pitäisikö Soneralta kieltää pääoman haku omistajilta?, Koponen kysyy. Hänen mukaansa kilpailijoiden kriitiikki on menneestä maailmasta.

-Ajatus, jonka mukaan antirahat menevät hintojen laskuun kotimaassa, ei ole nykypäivää. Hintakilpailu antirahoilla olisi tuhon tie, hän sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.