Mainos

Kööpenhaminassa uusi ampumistapaus - yksi kuollut

Kööpenhaminan keskustassa on sattunut uusi ampumistapaus, jossa yhtä ihmistä on ammuttu päähän ja kaksi poliisia on haavoittunut raajoihin. Päähän ammuttu henkilö on kuollut, kertoi poliisi tiedotustilaisuudessa. Haavoittuneilla poliiseilla ei ole hengenvaaraa.  

Poliisilla ei ole tietoa tapauksen yhteydestä eiliseen iskuun, jossa kuoli yksi ihminen ja haavoittui kolme.  

Ampuminen tapahtui vain muutaman metrin päässä keskustan Krystalgade-kadulla sijaitsevasta synagogasta.   

Synagogan luona ammuttu henkilö oli tiettävästi nuori juutalainen mies. Asiasta kertoo juutalaisyhteisön edustaja televisiossa.  

Poliisin mukaan kaksi poliisia oli työtehtävissä kadulla, kun paikalle käveli henkilö, joka alkoi ampua.   

- Toista poliisia osui käteen ja toista jalkaan. He ovat saneet hoitoa vammoihinsa eikä heillä ole hengenvaaraa, poliisin tiedottaja sanoi.  

Ampumisesta epäiltynä etsitään yhtä henkilöä, joka pakeni paikalta jalkaisin.  

Poliisi eristi yöllä alueen keskustassa ja evakuoi läheisen Norreportin metroaseman. Alueella ei ole kuitenkaan poliisin mukaan yleistä vaaraa ja ihmiset voivat liikkua kaupungissa turvallisesti.  

STT:n paikalla ollut avustaja kertoi aamuyöllä, että eristetyn alueen laitamilla oli yöllä runsaasti poliiseja ja ambulansseja. Eristetyn Norreportin metroaseman yläpuolella kierteli helikopteri.  

Eilisen iskun tekijä yhä kateissa


Eilen iltapäivällä yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui, kun tummiin vaatteisiin pukeutunut mies avasi tulen Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevan kulttuuritalon luona.

Kulttuuritalossa oli meneillään sananvapautta käsittelevä keskustelutilaisuus, johon osallistui muun muassa ruotsalainen sarjakuvapiirtäjä Lars Vilks.  

Poliisi sanoi aluksi etsivänsä kahta epäiltyä, mutta ilmoitti myöhemmin, että ampujia olikin vain yksi. Mies pakeni paikalta varastetulla autolla, joka löydettiin myöhemmin parin kilometrin päästä tapahtumapaikasta tyhjänä. Iskussa käytettyä automaattiasetta ei ole löydetty.  

Poliisi julkisti illalla valokuvan epäillystä, jossa näkyy mustaan takkiin ja violettiin kommandopipoon pukeutunut mies.  

Iskun epäillään olleen kohdistettu Vilksiä kohtaan, joka on ollut islamistien tappouhkauksien kohteena vuodesta 2007.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.