Mainos

Kööpenhaminan kokousjärjestelyt saavat kovaa kritiikkiä

Kööpenhaminan ilmastokokouksen järjestelyt ovat saaneet osakseen ankaraa kritiikkiä. Suomen viralliseen valtuuskuntaan kuuluva Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen moittii kovin sanoin kansalaisjärjestöjen edustajien sisäänpääsyn rajoittamista.

- Rajoitukset tuntuvat epäoikeudenmukaisilta, koska järjestöt ovat asianmukaisesti akkreditoituneet etukäteen. Tässä suhteessa arvostelisin kovasanaisesti Tanskan järjestelykykyä, sanoo Yrjö-Koskinen.

Monet suomalaisten ympäristöjärjestöjen edustajat ovat palanneet Suomeen kesken kokouksen, koska heitä ei ole päästetty Bella Center - kokouskeskukseen sisälle. Suomalaisten kotimatka on kuitenkin lyhyt moniin muihin verrattuna.

- Voitte arvata, millaista turhautuminen on, kun on saapunut maapallon toiselta puolelta, sopinut kaiken valmiiksi eikä pääse edes sisään kokouspaikalle. Turhautuminen voi hyvinkin purkautua erilaisiin mielenilmauksiin, uskoo Yrjö-Koskinen.

Sopimukseen uskotaan vielä

Kokousta seuraava erikoistutkija Anna Korppoo Ulkopoliittisesta instituutista uskoo vielä sopimuksen syntyvän.

- Neuvottelut ovat edenneet todella hitaasti ja asiakysymyksistä on päästy keskustelemaan vasta todella vähän. Uskon silti, että kyllä täällä varmasti joku poliittinen julistus saadaan aikaan. Eivät valtionpäämiehet tule tänne pelkästään kahville.

Yrjö-Koskinen on samoilla linjoilla.

- Olen vakuuttunut, että kun näin isot panokset ovat pelissä ja päämiehet paikalla, olisi noloa palata kotiin ja sanoa, ettei tästä tullutkaan mitään. Jos nyt epäonnistutaan voi kulua useita vuosia ennenkuin saman tasoinen kokoonpano saadaan koolle sopimaan näin isoista kysymyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.