Mainos

Kööpenhaminan aseiskut: Näin tapahtumat etenivät

Kööpenhaminan dramaattiset tapahtumat aikajanassa. Ajat ovat paikallista aikaa, Suomessa kello on tunnin enemmän.

Noin kello 15.30

Eilen iltapäivällä puoli neljän aikaan paikallista aikaa 55-vuotias mies kuoli ja kolme poliisia haavoittui aseellisessa hyökkäyksessä Kööpenhaminan kulttuurikahvilaan, jossa oli käynnissä mm. sananvapautta koskeva keskustelutilaisuus. Tilaisuuden pääpuhujana oli ruotsalaistaiteilija Lars Vilks, joka on elänyt uhkailujen keskellä vuodesta 2007, kun hän teki profeetta Muhammedista pilapiirroksen. Poliisi uskoo hyökkäyksen olleen suunnattu nimenomaan Vilksiä vastaan. Ruotsalaistaiteilija selvisi iskusta vammoitta.

Poliisi tuomitsi hyökkäyksen terroriteoksi ja julkaisi kuvan epäillystä tekijästä. Rajaviranomaiset Ruotsissa ja Saksassa nostivat päivän ja yön aikana valmiuttaan.

Noin kello 24

Heti puolenyön jälkeen Kööpenhaminan keskustassa Krystalgade-kadulla tapahtui uusi ampumavälikohtaus. Nuori juutalainen mieshenkilö sai osuman päähänsä ja kuoli vammoihinsa. Myös kaksi poliisia haavoittui. Useat poliisiyksiköt jahtasivat tässä vaiheessa asemiestä. Poliisi kehotti Kööpenhaminan keskustan asukkaita pysymään sisällä. Monia keskusta-alueen yökerhoja ja ravintoloita evakuoitiin.

Poliisi ei tässä vaiheessa voinut vahvistaa onko kahdella ampumavälikohtauksella yhteys. –Niin voi uskoa, mutta sitä ei voi tietää, Kööpenhaminan poliisin edustaja totesi aamuyön lehdistötilaisuudessa.

Noi kello 05

Aamuviideltä paikallista aikaa poliisi ampui kuoliaaksi miehen Norrebron aseman lähellä. Poliisi oli pitänyt silmällä asuntoa, jonne mies saapui aikaisin aamulla. Mies avasi tulen poliisia kohti, kun nämä ilmoittivat itsestään.  

Kello 8

Aamukahdeksalta paikallista aikaa poliisi piti tiedotustilaisuuden, missä se ilmoitti uskovansa, että aseellisten hyökkäysten takana on mies, jonka poliisi aamulla ampui. Poliisin mukaan tekijöitä näyttää olevan vain yksi.

Tapahtumia tutkitaan yhä ja poliisi aikoo pitää lisää tiedotustilaisuuksia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja