Mainos

Koomikko pakotettiin oudoksi leffauutuudessa

Hollywoodin valloittanut Espanjan filmialan kultakimpale Antonio Banderas on totuttu näkemään komedioissa tai ainakin hän on näytellyt sympaattisia rooleja. Pitkän tauon jälkeen Pedro Almodovarin elokuvaan palannut Banderas sai nyt todellisen haasteen: miten hän onnistuu esittämään jääkylmää, tunteetonta kirurgia.

Lopputuloksen voi nähdä nyt myös Suomen valkokankailla. Almodovarin kiitetty uutuusfilmi Iho jossa elän tuli ensi-iltaansa viikonloppuna.

- Roolihahmoni luonne oli keskeisiä asioita, joita Almodovar korosti heti ensi harjoituksista lähtien. Hän sanoi: "Unohda kaikki hauskat tyypit joita olet näytellyt, myös ne, joita esitit omissa aiemmissa filmeissäni. Haluan sinun olevan liki sieluton. Esität puolijumalaa, luojaa", Banderas kuvailee.

Hän myöntää, että filmin kirurgi on pohjimmiltaan hirviö.

- Mutta hän on samalla artisti, taiteilija.

Banderas nähtiin useissa Almodovarin elokuvissa aina vuoteen 1990 asti. Sen jälkeen seurasi 21 vuoden tauko.

- Ei, meillä ei ollut minkäänlaista välirikkoa. Itse asiassa Pedro pyysi minua noina vuosina kahteenkin elokuvaansa, mutta en ehtinyt mukaan Hollywood-sopimuksieni vuoksi. Olemme silti pysyneet yhteyksissä ja erinomaisina ystävinä.

Siinä missä 51-vuotias Banderas ei enää sovellu ensirakastajan osiin, on myös Almodovar muuttunut sitten duon edellisen yhteisfilmin Sido Minut! Ota minut!

- Almodovarista on tullut liki japanilaiseen tapaan koruton. Hän on myös entistä syvällisempi ja monimutkaisempi, Banderas kuvailee.

Toisaalta kun on kyse tästä ohjaajasta, tietty outous ja kummallisuus on väistämättä läsnä.

- Uutuusfilmini maailma kuuluu kaverille nimeltä Pedro Almodovar, joka on jo itsessään elokuvan genre, lajityyppi.

Kuin Da Vincin ja Mona Lisan seksiä

Banderasin kylmällä puoskarilla on energisiä seksikohtauksia vastanäyttelijän, Elena Anayan roolihahmon kanssa. Machorooleissa esimerkiksi Zorrona nähty tähti paljastaa, millä keinoin hän löysi oikean otteen sänkykohtauksiin.

- Ajattelin aina miltä Leonardo Da Vincistä olisi tuntunut, jos hän olisi voinut mennä sänkyyn Mona Lisan kanssa.

Oman sävynsä leffan seksikohtauksiin tuo se, että ne tuntuvat aina jäävän kesken.

- Tämä kaksikko on seksuaalisesti hyvin turhautunut, koska he eivät koskaan onnistu rakastelemaan rauhassa.

Antonio Banderas on näytellyt juuri myös pääroolin animaatiofilmissä Saapasjalkakissa. Äänirooli oli jotain täysin muuta kuin Almodovarin hullunmylly.

-Nämä kaksi elokuvaa ovat kauempana toisistaan kuin Moskova ja Los Angeles. Tuo on neljäs roolini Saapasjalkakissana, ja rakastan kissahahmoa. On mahtavaa saada lapset ja perheet taas nauramaan, sanoo mies, jonka asemaa Espanjan elokuvan ykköstähtenä ei uhkaa edes aviopari Penelope Cruz ja Javier Bardem.

Myös Banderasin oma puoliso on tuttu elokuvista. Liitto Melanie Griffithin kanssa on kestänyt - varsinkin filmialan mittareilla - hyvin pitkään.

- Näyttelijä Michael Caine sanoi joskus hyvin hauskasti, että onnellisen avioliiton salaisuus on oma käymälä kummallekin. Jaan Melanien kanssa kuitenkin edelleen sekä saman makuuhuoneen että vessan, Banderas virnistää.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.