Kookosletut mansikoilla ja valkosuklaarahkalla

Ei kesää ilman lettuja ja mansikoita! Vaihtelua perinteisiin lettuihin saa lisäämällä taikinaan kookosmaitoa. Voit tehdä taikinan alusta alkaen itse tai käyttää valmista lettujauhoseosta. Täytteeksi herkullista valkosuklaarahkaa ja paljon mansikoita!

Vinkki: voit tehdä letuista myös lettukakun! Paista isoja räiskäleitä ja kokoa niistä, rahkaseoksesta sekä mansikoista juhannuskakku! Maistuvia lettuhetkiä & leppoisaa juhannusta!

Kookosletut mansikoilla ja valkosuklaarahkalla

Noin 35 pientä tai 10 isoa

  • 2 munaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl karkea- tai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

(Letut voi tehdä oheisella ohjeella myös tavalliseen maitoon.)

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

Vielä helpommin:

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 pss lettujauhoja

Vispaa kookosmaidon ja veden sekaan lettujauhot sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa (ainakin valurautapannulla).

Valkosuklaarahka

  • 1 tlk vähälaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 100 g valkoistasuklaata
  • (1 rkl sokeria)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa (250 g)
  • Runsaasti mansikoita

Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaa palat puulastalla koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.

Vinkki: voit lisätä halutessasi valkosuklaarahkan sekaan pilkottuja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat