KooKoo väläyttää toiminnan loppumista tähän kauteen: "Meidät on ajettu todella ahtaalle"

Maalikooste: KooKoo - Tappara 4:45
KooKoo voitti edellisessä ottelussaan Tapparan.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa väläyttää jo, että seuran toiminta voi loppua tähän kauteen.

Koronaviruspandemia on koetellut tuntuvalla tavalla myös SM-liigaa. Otteluita on pelattu joulukuun puolivälistä lähtien ilman yleisöä, jolloin seurat ovat jääneet ilman ottelutuottoja. 

Tuoreeltaan siirrettiin 21 ottelua muihin ajankohtiin. Suurin osa muutoksista siirtää otteluita eteenpäin toiveena, että rajoitukset keventyisivät.

Kuudentena SM-liigassa olevalta kouvolalaiselta KooKoolta lykättiin tammikuulta tuonnemmas kaksi kotiottelua (Pelicans ja Jukurit) sekä HPK-vierasottelu.

– Tilanne on kokonaisuudessaan erittäin haastava. Jo se, että joulukuun otteluiden tuotot olivat tasan nolla euroa, tuo toiminnalle isoja haasteita, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo seuran tiedotteessa.

– Se, että sama jatkuu koko tammikuun ajan, ajaa koko seuran toiminnan todella ahtaalle.

Välimaa ottaa kiinni koronatilanteeseen liittyvään arvaamattomuuteen.

– Tässä tulee tunne, että me ollaan vuorikiipeilijöitä: koitetaan kiivetä kohti huippua, mutta koska se huippu tulee vastaan, niin sitä ei oikein kukaan tahdo tietää. Toivottavasti näkyvä huippu ei ole vain kangastus, vaan se olisi huippu ja että helmikuussa päästäisiin jälleen pelaamaan yleisön edessä.

Välimaa toteaa tilanteen olevan haastava myös kausikorttilaisille ja yhteistyökumppaneille. Hän kuitenkin esittää toivomuksen kärsivällisyydestä.

– Edelleen uskon siihen, että pystymme täyden 60 ottelun runkosarjan pelaamaan ja toivottavasti Kouvolassa nähdään myös KooKoo-historian ensimmäiset playoffs-ottelut huolimatta otteluiden venymisestä huhtikuulle asti.

Tiedote ei pääty kaunisteluun. Siinä todetaan, että "kaikille on varmasti selvää, että tällä hetkellä Liiga taistelee koko suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta ja KooKoo taistelee pisteiden lisäksi seuran tulevaisuudesta".

– Meidät on ajettu todella ahtaalle ja kaikki keinot, joilla me voimme hankkia lisätuloja, ovat käytössä, Välimaa sanoo.

KooKoo on leikannut pelaajiston ja muun henkilöstön palkkoja jo kahdesti: ensimmäisen kerran kesällä ja toisen kerran joulukuussa.

– Valitettavasti on myös edelleen jouduttu lomauttamaan henkilöstöä. Toivon hartaasti sitä, että helmikuussa saamme ottaa taas yleisöä, jotta meidän toimintamme jatkuu myös ensi kaudella, Välimaa kommentoi vakavin sanoin.

Lue myös:

    Uusimmat