KooKoo-luotsi myöntää menestyksen määrittävän vahvasti valmentajia, erityinen yksityiskohta sopimusneuvotteluista kerää kiitosta – "Olin vielä luopiovalmentaja"

9:47
Mestareiden pöydässä keskusteltiin valmentajien asemasta.

Ensimmäistä kauttaan SM-liigassa valmentava Jussi Ahokas on luotsannut KooKoon hurjaan liitoon. KooKoo teki Ahokkaalle tarjouksen jo hyvissä ajoin ennen viimevuotista upeaa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

39-vuotias Jussi Ahokas on nuoresta iästään huolimatta toiminut valmentajana jo vuosia, mutta hän hyppäsi vasta täksi kaudeksi ensimmäisen kerran SM-liigajoukkueen päävalmentajaksi. Useamman vuoden ajan Suomen nuorisomaajoukkueita valmentanut Ahokas on jo debyyttikaudellaan tehnyt vaikutuksen suorituksillaan.

Viime aikoina SM-liigan ympärillä on puhuttu paljon päävalmentajien asemasta. Tällä kaudella jo peräti viisi joukkuetta on antanut potkut päävalmentajalleen, koska menestys ei ollut toivotulla tasolla. Määrittääkö joukkueen menestys liikaa valmentajien työtä? Ahokas uskoo, että sillä on vahvasti vaikutusta.

– Kun saa sen tuloksen, saat ehkä yhden elämän lisää tähän valmentajapeliin. Vaikka menisikin huonosti jossain, mutta jos olet aikaisemmin menestynyt, saat ehkä seuraavan pestin helpommin, Ahokas pohtii Mestareiden pöydässä.

Ahokas on itse jo ehtinyt niittää menestystä. Ahokas luotsasi Pikkuleijonat alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuteen vuonna 2016. Nuorten Leijonien peräsimeen kesken kauden 2016-17 MM-kisojen hypännyttä Ahokasta ehdittiin kritisoida rajusti, koska menestys seuraavissa kisoissa jäi laihaksi.

Kriitikot hiljenivät kuitenkin viime vuonna, kun Ahokas johdatti Nuoret Leijonat maailmanmestareiksi. Tuolloin Ahokkaalla oli kuitenkin jo KooKoo-sopimus taskussaan.

– Onneksi olin tehnyt sopimuksen jo ennen kuin voitin maailmanmestaruuden. Luotettiin vielä, kun olin niin sanotusti vielä luopiovalmentaja, joka ei pärjännyt kaksikymppisissä (alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa). Ne kannukset pitää ansaita, Ahokas toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja