Mainos

Kontupohjan kahakasta tuomioita

Ravintolatappelu johti useita päiviä kestäneisiin mellakoihin ja etnisiin levottomuuksiin Venäjän Karjalassa viime elokuussa. Kahakka alkoi, kun venäläismiehet hakkasivat kaukasialaista ravintolahenkilökuntaa.

Kaksi miestä tuomittiin vankilaan Kontupohjassa Venäjän Karjalassa ravintolatappelun aloittamisesta. Venäläismiehet saivat kolmen ja puolen vuoden sekä kahdeksan kuukauden vankeustuomiot.

Miehiä syytettiin ravintolan omistajan ja baarimikon pahoinpitelystä. Miehet aikovat valittaa päätöksestä, heidän asianajajansa kertoivat.

Tapahtumasarja alkoi viime elokuussa, kun venäläismiehet hakkasivat Tshaika-nimisen ravintolan kaukasialaista henkilökuntaa. Nämä soittivat tshetshenialaisille ystävilleen, jotka ryntäsivät ravintolaan aseistautuneina pesäpallomailoilla, nyrkkiraudoilla ja veitsillä.

Tshetsheenit tappoivat kaksi ravintolan asiakasta ja haavoittivat useita muita.

Väkivallanteot ravintolassa johtivat Kontupohjassa useita päiviä kestäneisiin mellakoihin ja etnisiin levottomuuksiin. Poliisi pidätti noin 120 mellakoitsijaa. Heistä 11:tä vastaan on nostettu rikossyytteet.

Myös Kontupohjan entistä poliisipäällikköä vastaan nostettiin syytteet huolimattomuudesta viranhoidossa, koska hän ei kyennyt estämään väkivaltaisuuksia.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.