Mainos

Kontulan YouTube-pahoinpitelystä ei rangaistusta

Kiinniotettua miestä potkaissut vartija välttyi rangaistukselta sovittelun ansiosta.

Helsingin käräjäoikeus ei ole tuominnut Kontulan ostoskeskuksessa pahoinpitelyyn syyllistyneelle vartijalle rangaistusta. Oikeus katsoi 23-vuotiaan vartijan potkaisseen kahdesti kiinniotettua miestä, mutta rangaistus jätettiin tuomitsematta, koska ex-vartija ja uhri olivat päässeet sovintoon asiassa.

1. lokakuuta tapahtunut pahoinpitely paljastui, kun sen salaa kamerapuhelimella kuvannut henkilö laittoi videon YouTube-nettisivustolle.

Oikeuskäsittely oli rutiininomainen ja nopea. Se kesti kahdeksan minuuttia. Syyttäjä esitti syytteen, jonka mukaan vartija oli potkaissut kiinniottoa vastustanutta uhria kahdesti kevyehkösti selkään. Kiinniottoa oli edeltänyt se, että uhri oli pahoinpidellyt lähistöllä tyttöystäväänsä. Kiinniotossa moitittavaa oli se, että vartija potkaisi uhria kun tämä oli jo raudoissa.

Syyttäjä kertoi myös, että asia oli ollut sovittelussa ja siellä vartija ja uhri olivat päässeet sopuun. Oikeuteen juttu tuli sen takia, että tekijä oli nimenomaan vartija.

Sen paremmin syytetty kuin asianomistaja eivät olleet läsnä oikeudessa. Syytetyn avustaja Otto Ääri myönsi teon päämiehensä puolesta, mutta pyysi, että vastaaja jätettäisiin rangaistukseen tuomitsematta. Perusteita oli kaksi. Ensinnäkin syytetty ja uhri olivat päässeet sovintoon, joka asianajajan mukaan oli ns. kättä päälle -sopimus, jossa taloudellisia etuja ei liikkunut. Toinen peruste oli asian saama kohtuuton julkisuus, joka asianajajan mielestä oli riittävä rangaistus. Lisäksi vartija oli menettänyt työpaikkansa ja hänen vartijakorttinsa oli hyllytetty.

Kuuden minuutin harkinnan jälkeen käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen pahoinpitelystä, mutta jätti hänet rangaistukseen tuomitsematta. Perusteena oli nimenomaan se, että asiassa oli päästy sovintoon.

Ex-vartijan asianajaja Ääri ei halunnut arvioida haluaako mies palata vartiointialalle tai saako hän vartijakorttinsa takaisin.

(MTV3-Jarkko Sipilä)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.