Mainos

Kontiolahden koulupalo aiheutti miljoonavahingot

Kontilahden Kylmäojan koulun lauantainen tulipalo aiheutti miljoonavahingot. Koulun kalustus joudutaan uusimaan kokonanaan. Kunnan sivitysjohtaja Pekka Huovisen mukaan kunta ei yksin joudu maksumieheksi. Uuden koulun suunnittelu aloitetaan mahdollisimman nopeasti.

Kontiolahti kartalla

Kontiolahden Kylmäojan peruskoulun lauantainen tulipalo Pohjois-Karjalassa aiheutti miljoonaluokan vahingot. Kunnan sivistysjohtaja Pekka Huovinen arvioi sunnuntaina, että vahingot asettuvat kahden ja kolmen miljoonan euron välille, sillä koulun kalustus joudutaan uusimaan kokonaan.Huovisen mukaan koulurakennus oli vakuutettu, joten kunta ei yksin joudu maksumieheksi. Uuden koulun suunnittelu aloitetaan mahdollisimman nopeasti.

Koko iltapäivän ajan riehunut palo tuhosi varsinaisen koulukiinteistön, jossa oli 12 luokkahuonetta ja 230 oppilaan kalustukset. Palokunnat pystyivät pysäyttämään liekkien etenemisen uuden päiväkodin seinään. Myös koulun vanhin osa säilyi. Sen suojissa on koulun keittiö, talonmiehen asunto ja muutama pieni erityistila. Sunnuntaina palopaikan raivauksessa ilmeni, että koulun arkisto ilmeisesti säästyi melko hyvin. Arkisto sijaitsee betonibunkkerissa tuhoutuneen rehtorin huoneen vieressä.

Koulutyö jatkuu kriisikokouksilla

Maanantaina Kylmäoja aloittaa koulutyön kriisikokouksilla. Opettajat kokoontuvat kello 9 terveyskeskuksessa. Oppilaat saapuvat koulualueelle tuntia myöhemmin. Heidät kuljetetaan busseilla naapurikoulun Lehmon liikuntasaliin, jonne on matkaa alle viisi kilometriä. Tiistai saattaa jäädä koulutyössä välipäiväksi.

Kunnan opetusviranomaiset pyrkivät mahdollisimman nopeasti päättämään väliaikaisesta lukujärjestyksestä. Mahdollisena pidetään vuorolukua Lehmon koulun kanssa siten, että Kylmäojan oppilaat tulisivat samoihin luokkahuoneisiin iltavuoroon kello 14. Toinen vaihtoehto olisi Kontioniemen sairaala, jossa on tyhjilleen jäänyttä tilaa.

Joensuun poliisi jatkoi sunnuntaina todistajien kuulemista palon syyn selvittämiseksi. Poliisi on saanut yleisöltä useita vihjeitä. Rikoskomisario Jorma Alvilan mukaan näyttää uskottavalta, että tuli alkoi levitä rakennustyömaan styroxeristekasta, mutta sen syttymisen syytä ei vielä tiedetä. Huhuja tulitikkuleikeistä ei voida ainakaan vielä vahvistaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.