Mainos

Konsultti listasi eduskunnan hallinnon puutteet

Eduskunnan hallintoa, talouden suunnittelua ja seurantaa sekä johtamista on parannettava. Tätä suositetaan ulkopuolisen konsultin tekemässä selvityksessä, joka julkaistiin tänään.

Hallintoremontin lisäksi eduskunnan puhemies Sauli Niinistö haluaa selvityttää kansanedustajien avustajarahojen käytön.

Eduskunnan uudisrakennus, henkilökunnan määrän kasvu ja kansanedustajien avustajat ovat esimerkkejä siitä miten eduskunnan toiminta on paisunut 90-luvulta lähtien.

Puhemiehen mukaan eduskunta on nyt samantyyppisessä tilanteessa kuin moni valtion virasto ennen kuin sen hallintoa on ryhdytty remontoimaan.

- Tämä on nopeasti kasvanut ja aina kun tapahtuu nopeaa kasvua, niin kyllä hallinto väistämättä laahaa perässä, Niinistö kertoo.

Eduskunta saa raportissa kiitosta tuottamistaan palveluista sekä lainsäädäntötyön hoitamisesta.

Pahimmat puutteet taas ovat taas mm. eduskunnan 100-vuotisjuhlien jälkipyykistä tuttuja: ongelmia on hallinnossa, talouden suunnittelussa ja seurannassa sekä johtamisessa.

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee hallintoselvitystä ensi viikolla ja päättää mahdollisesti silloin jatkotoimista.

- Ei ole mitään itsetarkoitusta pistää asioita mullin mallin eikä mitään myrskyjäkään kehittää. Olen vain tottunut siihen, että jos joku tehtävä on, siihen pakkoa omistautua, Niinistö kertoo.

Niinistö ihmettelee myös kansanedustajien avustajarahojen käyttöä mm. lyhytaikaisia avustajasopimuksia esimerkiksi nettisivujen perustamista varten.

- Siinä joutuu kyselemään, että mitkä kulukorvauksen ja avustajakorvauksen rajanveto, eli jotain selkeyttä näihin pelisääntöihin tarvitaan. Kyllä se ainakin täytyy käydä läpi kun asia on noussut esille.

Puhemies ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat neuvottelevat avustajarahojen käytöstä huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.