Mainos

Konsultit vaativat jättikorvauksia kunniansa loukkaamisesta

Kaksi järvenpääläistä konsulttia vaatii oikeudessa poikkeuksellisen mittavia korvauksia kunniansa loukkaamisesta. Miesten mielestä mediassa esitetyistä väitteistä aiheutui heille yhteensä noin 750 000 euron edestä kärsimystä ja taloudellista haittaa.

Yleisradion MOT-ohjelman toimittaja ja Keski-Uusimaa-lehden toimittaja vastaavat Tuusulan käräjäoikeudessa syytteisiin kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Kolmatta miestä valtionsyyttäjä Mika Illman syyttää yhdestä törkeästä kunnianloukkauksesta tämän sähköpostiviestien perusteella.

Konsultit järjestivät työttömille valmennuskursseja, ja palveluita osti muun muassa Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskus.Nyt syytteen saanut kurssilainen oli pettynyt palveluun ja jakoi tuntojaan sähköpostiviesteissä kurssikavereilleen ja toiselle konsulteista. Toiminta muistutti hänestä huijausta.

Keski-Uusimaa-lehti pui tapausta 2004-2005 ja MOT-ohjelma lokakuussa 2004.

Syyttäjän mukaan jutuissa ja sähköpostiviesteissä konsultit leimattiin epärehellisiksi ja heitä syyteltiin ilman perusteita muun muassa perusteettomasta laskutuksesta ja sen yrityksestä.

Epäillyt kiistivät syytteet ja korvausvaatimukset maanantain pääkäsittelyssä. Väitteet eivät olleet heistä perättömiä tai herjaavia. Sähköposteja lähetelleen miehen puolustuksen mukaan tällä oli perusteet mielipiteeseensä.

Syyttäjä: Jutuissa epäoleellinen näkökulma

Konsulttien epäiltyjä avustuspetoksia tutkittiin aikanaan kuudessa esitutkinnassa ympäri maata. Tuloksena oli viisi syyttämättäjättämispäätöstä, ja yhdessä tapauksessa esitutkinta lopetettiin.

Myös Uudenmaan TE-keskuksella oli kiistaa konsulttien kanssa tutoroinnista kirjoitetuista laskuista. Syyttäjän mielestä oli kuitenkin TE-keskuksen häpeä, ettei sopimuksessa ollut tarkasti määritelty, mikä on tutorointia.

Illmanin mukaan asianomistajien laskukiistat eivät olleet yhteiskunnallisesti merkittävä asia. Hänen mielestään jutuissa olisi pitänyt ottaa tuoda ennemminkin esiin TE-keskuksen tekemät, itselleen ja veronmaksajille epäedulliset sopimukset.

Asianomistajat vaativat korvauksia kolmikolta, Yleltä ja Keski-Uusimaata julkaisevalta Suomen Lehtiyhtymältä. Summaan sisältyy vaatimukset menetetyistä palkoista ja yhtiöiden arvonalennuksista. Toinen loukkaantuneista vaatii noin 430 000 ja toinen noin 320 000 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.