Mainos

Konsuli odottaa yhä Estellen suomalaisten tapaamista

Estelle-laivan miehistö on tiettävästi viety maahanmuuttokeskukseen Etelä-Israelissa.

Suomen ulkoministeriö ei ole saanut yhteyttä Gazaan matkanneen avustuslaiva Estellen miehistön suomalaisjäseniin aluksen valtauksen jälkeen, eikä konsuli ole päässyt tapaamaan heitä. Tapaamista odotetaan viimeistään aamuksi.

Alus on yhä Israelin Ashdodin satamassa, jonne Israelin laivaston kaksi alusta saattoi sen noin puoli yhdeltätoista Suomen aikaa. Ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikön johtajan Helena Tuurin mukaan miehistön jäsenet on yön aikana tunnistettu Ashdodin satamassa.

– Heidät siirretään Holoniin maahanmuuttajien vastaanottokeskukseen noin puolen tunnin matkan päässä Ashdodista. Konsulimme pyrkii tapaamaan heidät siellä, Tuuri kertoi MTV3:lle yöllä.

Israelin laivaston sotilaat nousivat Estellelle eilen päivällä, kun alus oli kansainvälisillä vesillä noin 50 kilometrin päässä Gazasta.Israelilaisviranomaiset kuvasivat valtausta väkivallattomaksi.

Israel on etukäteen sanonut pidättävänsä Gazaan pyrkivän laivan miehistön. Tuurilla ei ole tietoa siitä, aikovatko suomalaiset valittaa pidätyksestään.

– Jos he eivät valita pidätyksestä, heidät voidaan karkottaa maasta seuraavalla sopivalla lennolla.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.