Mainos

Konservatiiveille ennustetaan murskatappiota brittivaaleissa

Britanniassa pidetään parlamenttivaalit huomenna. Mielipidemittausten mukaan 18 vuotta valtaa pitäneet konservatiivit kärsivät murskatappion. Kumpikin puolue on jatkanut vaalitaistelua kuumeisesti loppuun asti.

John Major on Britannian pääministeri todennäköisesti enää runsaan vuorokauden. Mutta taistelutahdon puutteesta häntä ei voi syyttää. Vaalikampanja on nyt tänä iltana vihdoinkin ohi, mutta Major on kiertänyt maata aivan loppuun saakka.

Vielä viime metreillä Major yritti vedota äänestäjiin vakuuttamalla, että hän tulisi pistämään kampoihin Euroopan unionin pyrkimyksille kaapata kansallista päätösvaltaa Brysseliin.

Mielipidetiedustelujen mukaan työväenpuolue tulisi saamaan äänistä noin 50 prosenttia, konservatiivit 30 prosenttia ja kolmas puolue liberaalidemokraatit noin 12 prosenttia.

Ainoa mielipidemittaus, jolla on todellisuudessa merkitystä on huominen äänestys. Politiikan tutkijoiden mukaan tulos tulee olemaan paljon tiukempi kuin gallupit osoittavat. Syynä on se, että ihmiset eivät kehtaa sanoa kyselijöille äänestävänsä epäsuosittuja konservatiiveja, mutta äänestävät kuitenkin.

Työväenpuolueen johtaja Tony Blair on yrittänyt hillitä joukkojensa voitonvarmuutta. Vaikka äänestystulos olisikin ennustettua tiukempi, vaaditaan suoranainen ihme pysäyttämään Tony Blairin voittokulku.
(MTV3/Pekka Numminen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.