Mainos

Konserttiväki kohahti - viemäriporaus pilasi loppiaskonsertin

Finlandia-talon loppiaiskonsertti jäi tyngäksi viemäriporausten takia. Peruskorjauksessa olevan talon kellarikerroksessa porattiin lähes koko päivä loppiaisaattona niin äänekkäästi ettei Helsingin Kaupunginorkesterille jäänyt kuin 40 minuuttia harjoitteluaikaa. Konsertin johtaja, virolaisvierailija Olari Elts päätti jättää esittämättä kolmasosan painetun ohjelman kappaleista.

Loppiaispäivän traditioksi tullut elokuvamusiikin konsertti oli loppuunmyyty vihonviimeistä paikkaa myöten; salissa kuultiin pettymyksen kohahdus kun tieto tynkäohjelmasta paljastui.

Konsertin juontaja Peter von Bagh pahoitteli sitä, että kulttuuri joutuu kärsimään taloudesta (remontin tiukasta aikataulusta). Tyrmistynyt von Bagh sanoi, että tämä todistaa Suomen kuuluvan kolmanteen maailmaan. Leikkisästi hän pyysi yleisöä olemaan kertomatta tuomiotaan eteenpäin - tässä se nyt kuitenkin tuli paljastettua.

Remontin ei pitänyt haitata

Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kerta kun Finlandia-talon remontti häiritsi konserttia. Huhtikuun lehdistötilaisuudessa kerrottiin Töölönlahden 650:n auton parkkiluolaston rakentamisesta ja Finlandia-talon peruskorjauksesta. Työt luvattiin ajoittaa niin etteivät ne häiritse talon taiteellista antia.

Räjäytystöiden on määrä kestää vuoden. Talon alla ollut avoin parkkeeraustila muutetaan lämpimiksi sisätiloiksi rakentamalla yksinkertaisesti lasiseinä. Finlandiatalon laajennus maksaa 8 miljoonaa euroa, uutta sisätilaa tulee 2200 neliötä. Sitä vuokrataan kaupalliseen käyttöön, näyttelyihin ja muihin tilaisuuksiin.

Musiikin ääniongelmien pitäisi ratketa kun Musiikkitalo valmistuu tänä keväänä - se vihitään virallisesti ensi syksynä. Musiikkitalon kaikki konserttisalit on eristetty niin hyvin, ettei mikään ulkopuolinen ääni tai tärinä ulotu saleihin sisälle.

Klassikot valkokankaalla

Tyngäksi jäänyt konsertti oli elokuvamusiikin klassikkosarjaa. Jo kahdettatoista kertaa esitetty erityisohjelmisto kerää erilaisen yleisön: täyskokoinen sinfoniaorkesteri esittämässä livenä tuttuja elokuvien musiikkeja ilahduttaa sekä elokuvafriikkejä että klassisen musiikin perusystäviä. Bonuksena Peter von Bagh, elokuva-asiantuntija, kertoo rennolla tyylillään elokuvien taustoista, musiikkia kuvitetaan heijastetuilla vanhoilla valokuvilla elokuvista - monitaiteellinen yhdistelmä, joka miellyttää useita.

Bagh lohdutti yleisöä vakuuttamalla, että parhaat osat konsertista kuultiin ja että tämä oli hänen mielestään tunteisiin vetoavin sarjan esitys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.