Mainos

Konserttijärjestäjä Welldone vaihtoi omistajaa

Kansainvälisen SFX Entertainment Inc.:n omistama Ema Telstar Ab ostaa Welldone Agency & Promotion Oy:n koko osakekannan. Kymmenen vuotta sitten perustettu Welldone Agency & Promotion Oy on Suomen johtava konserttien ja tilaisuuksien järjestäjä sekä yksi merkittävimmistä suomalaisten artistien ohjelmatoimistoista.

Kauppa on osa viihdeteollisuuden keskittymistä isompiin kokonaisuuksiin. SFX Entertainment Inc. osti Ema Telstar Ab:n lokakuussa 1999. SFX puolestaan fuusioitui Clear Channel Communications Inc.:in kanssa helmikuussa 2000. Ema Telstar Ab on Pohjoismaiden johtava konserttitoimisto, jonka liikevaihto oli viime vuonna 470 miljoonaa kruunua. Työntekijöitä sillä on noin 70.

Welldone on järjestänyt lähes kaikki kansainvälisten megatähtien konsertit Suomessa. Näihin kuuluvat mm. The Rolling Stones, Tina Turner, Michael Jackson, U2, Elton John, Eric Clapton, Whitney Houston, Luciano Pavarotti, José Carreras, Red Hot Chili Peppers, Backstreet Boys, Spice Girls ja Bon Jovi.

Welldone edustaa yli kuuttakymmentä kotimaista artistia, joihin kuuluvat mm. HIM, The Rasmus, Janina Frostell, Remu, The Crash, Tyrävyö, Kaija Kärkinen & Ile Kallio, Mikko Kuustonen, Mari Rantasila, Veeti, Zen Café ja Värttinä.

Welldone Agency & Promotion Oy omistaa 76% Welldone Production Oy:stä, joka on yksi Suomen johtavista ravintolakonsultointia ja mekaanista musiikkia tarjoavista yhtiöistä sekä 25% Welldone LR Oy:stä, joka on yksi Suomen johtavista yritystilaisuuksia tuottavista yhtiöistä.

Welldone Agency & Promotionin omistavat Risto Juvonen (90%) sekä Jokerit Hc (10%). Welldonen viimeisen täyden tilikauden liikevaihto oli noin 93 miljoonaa markkaa. Welldonessa ja sen tytär/osakkuusyhtiöissä on 21 vakituista työntekijää.

SFX Entertainment Inc. on maailman suurin viihde- ja urheilutilaisuuksien järjestäjä ja tuottaja. Vuonna 1999 SFX:n tilaisuuksissa kävi yli 60 miljoonaa katsojaa. USA:ssa SFX omistaa 120 areenaa/stadionia. Euroopassa SFX omistaa areenoita ja promoottoreita mm. Englannissa, Hollannissa, Tanskassa ja Ruotsissa. SFX on myös maailman johtava urheilijoiden edustaja edustaen noin 650 huippu-urheilijaa.

Clear Channel Communications Inc. on maailman johtava out-of-home mainonnan tuottaja, joka omistaa tv- ja radioasemia sekä ulkomainospaikkoja 32:ssa maassa. Clear Channelin omistuksessa on yli 1000 radioasemaa, yli 550 000 ulkomainospaikkaa sekä 19 televisioasemaa.

Welldonen koko henkilöstö jatkaa tehtävissään kaupan jälkeen. Risto Juvonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana viiden vuoden sopimuksella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.