Mainos

Konsertti on erikoista hyväntekeväisyyttä

Hyväntekeväisyyskonsertilla aiotaan auttaa ADHD-potilaita, mutta konserttia ei toteuta yhdessä potilasjärjestön kanssa. Erityisen epäselvää on, mihin hyväntekeväisyyskonserttina mainostetun tapahtuman tuottoja on tarkoitus käyttää.

Helsingin Jäähallissa on tarkoitus 14. maaliskuuta tempaista ADHD:sta kärsivien hyväksi.

Hyväntekeväisyyskonsertiksi mainostettuun tapahtumaan saapuu liuta ykkösrivin artisteja. Lavalle nousevat Anna Eriksson, Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Dave Lindholm, Hillel Tokazier, Mike Monroe, Muska Babitzin, Suomen euroviisuedustaja Hanna Pakarinen sekä Idols-tähdet Katri Yländer ja Agnes Pihlava. Alkuperäiseen tähtikaartiin kuului myös Kirka.

Mutta kovin erikoisesta hyväntekeväisyydestä täytyy olla kyse, jos mahdollinen tuotto konsertista ei olekaan tarkoitettu sinne, jossa parhaiten hätää kärsiviä pystyttäisiin auttamaan, vaan jonnekin aivan muualle.

Suomessa tarkkavaisuushäiriöisten etujärjestönä toimii ADHD-liitto ry. Se vetäytyi hankkeesta jo hyvissä ajoin.

Liiton toiminnanjohtaja Virpi Durfan mukaan konsertin järjestäjät ovat ainoastaan tarjonneet liitolle maksullisia mainospaikkoja tapahtumasta. Durfan mukaan ADHD-liitolla ei myöskään ole tietoa siitä, mihin konsertista mahdollisesti kertyviä voittoja on tarkoitus käyttää.

- Sosiaali-ja terveysjärjestöllä on tietyt eettiset pelisäännöt varainkeruulle. Esimerkiksi konserttilipun ostajille tulisi olla selvää, mihin tuotto käytetään. Tämän konsertin kohdalla tällainen selkeä kohde puuttuu, Durfa toteaa.

Hyväntekeväisyystapahtuman voitot eivät siis mene valtakunnalliselle ADHD-liitolle.

Konserttipromoottori Kim Hertigin mukaan osa konsertin tuotosta tiliytyy hänen XonXtreme-yritykselleen.

Ennalta määrittelemätön osa konserttituotosta ohjataan puolestaan aivan vast't ikään rekisteröidylle ADHD-väestön Tukiyhdistys ry:lle. Kim Hertig on yhdistyksen jäsen.

ADHD-väestön Tukiyhdistyksen puheenjohtaja, apteekkari Ulla Jansson ei MTV3 Uutisille pystynyt sanomaan yhtään konkreettista esimerkkiä siitä, miten hänen edustamansa yhdistyksen on määrä tarkkavaisuushäiriöistä kärsiviä ihmisiä auttaa.

Keikkapalkkiot maksetaan

Erikoinen hyväntekeväisyystapahtuma on myös siksi, että jäähallissa esiintyville artisteille maksetaan normaalit keikkapalkkiot.

Esimerkiksi Hanna Pakarisen keikkamyyjän mukaan palkkio on jo maksettu sopimuksen mukaisesti.

Tapahtuman tekinisestä toteutuksesta vastaa RMC Light & Sound. Yhtiön edustajan mukaan, kun aikaa h-hetkeen on viikko, on vielä epäselvää, voidaanko tapahtuma toteuttaa suunnitellusti. Alun perin tapahtuman toteutuksesta piti vastata ääni- ja valofirma Eastway. Eastway kuitenkin luopui projektista, koska katsoi, ettei tapahtuman järjestäjillä ollut taloudellisia edellytyksiä viedä gaalaa läpi onnistuneesti.

Konsertin on määrä alkaa 14.3. Helsingin jäähallissa klo 18:30.

(MTV3/Pauli Poutanen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.