Mainos

Konkurssipesä: Korvauksia Töölön Matkatoimiston omistajilta

Matkatoimiston epäselvyyksien riskotutkinta on edelleen kesken.

Töölön Matkatoimiston konkurssipesä vaatii yhtiön omistajia, johtoa ja tilintarkastajia palauttamaan pesään laittomasti jaettuja varoja ja korvaamaan siitä yhtiölle syntyneitä vahinkoja yhteensä 3,2 miljoonalla eurolla. Konkurssipesä on jättänyt palautus- ja korvausvaatimuksensa tänään Helsingin käräjäoikeuteen. Matkatoimiston epäselvyyksien rikostutkinta on edelleen kesken.

Konkurssipesän haaste perustuu yhtiössä tehtyyn erityistarkastukseen. Sen mukaan matkatoimiston kirjanpitoa on jo 1990-luvun alusta hoidettu tarkoituksellisesti virheellisesti ja harhaanjohtavasti. Siitä huolimatta yhtiöstä on jaettu osinkoja sekä maksettu esimerkiksi palkkioita ja muita maksuja matkatoimiston lähipiirin yhtiöille.

Maksukyvytön yhtiö oli viimeistään tilivuodesta 2002. Konkurssiin yhtiö hakeutui vasta tänä keväänä.

Pesän suurimmat vaatimukset kohdistuvat Töölön Matkatoimiston pääomistajaan Pertti Hätiseen ja hänen tavoin vuodesta 1993 hallituksessa istuneeseen omistajajäseneen Pauli Kontalaan.

Muiden hallitusten jäsenten vastuut on jyvitetty sen mukaan, miten kauan he ovat istuneet hallituksessa. Sama koskee yhtiön entisiä toimitusjohtajia vuodesta 1993 vuoteen 2005. Yhtiöllä on ollut kaksi samaa tilintarkastajaa vuodesta 1990.

Kaikkiaan vaatimukset kohdistuvat 16 henkilöön ja Mato Grosso Travel Systemsiin. Yhtiöllä on samoja omistajia kuin Töölön Matkatoimistolla.

Helsingin poliisin talousrikosyksikkö on tutkinut Töölön Matkatoimiston kirjanpitoon liittyviä epäselvyyksiä keväästä saakka. Tutkinta on loppusuoralla, ja epäilyt siirtyvät alkuvuodesta syyteharkintaan.

Poliisi tutkii vyyhteä törkeänä kirjanpitorikoksena. Epäiltyjä on tässä vaiheessa muutamia. Sekä rikosnimikkeet että epäiltyjen määrä saattavat vielä muuttua ennen kuin esitutkinta-aineisto etenee syyttäjälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.