Mainos

Konkurssien määrä väheni edelleen

Konkurssien määrä väheni edelleen tammi-kesäkuussa. Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemukset sen sijaan lisääntyivät.

Konkurssien määrä väheni edelleen alkuvuonna.

Konkurssien määrä jatkoi alkuvuonna vähentymistään, ja viime vuoden alkupuoliskolla alkanut kasvusuuntaus jäi tilapäiseksi. Tilastokeskuksen tänään julkaiseman konkurssitilaston mukaan konkurssien määrä supistui tammi-kesäkuussa kuusi prosenttia vuotta aiemmasta. Alkuvuonna pantiin vireille 1409 konkurssia.

Konkurssien määrä kääntyi laskuun jo viime vuoden loppupuoliskolla. Tämän vuoden huhti-kesäkuussa konkurssien määrä väheni jo neljäntenä perättäisenä vuosineljänneksenä verrattuna vastaaviin ajankohtiin vuotta aiemmin.

Tammi-kesäkuussa vähenivät eniten kaupan alan konkurssit, joiden määrä supistui vuotta aiemmasta viidenneksen. Konkurssien määrä väheni erityisesti moottoriajoneuvojen kaupan ja korjauksen toimialalla sekä tukkukaupassa. Konkurssien takia uhanalaiseksi joutui yhteensä 5800 työpaikkaa, mikä on 500 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yksityishenkilöt hakivat useammin velkajärjestelyä

Yksityishenkilöt hakeutuivat vuoden alkupuoliskolla entistä useammin velkajärjestelyyn.

Tilastokeskuksen mukaan velkajärjestelyhakemusten määrä on laskenut yhtäjaksoisesti 1990-luvun puolivälistä asti, mutta tämän vuoden tammi-kesäkuussa hakemusten määrä kääntyi kasvuun. Käräjäoikeuksiin jätettiin tammi-kesäkuussa 2138 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta, mikä on 566 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yksityishenkilöt ovat tehneet kaikkiaan 75 000 velkajärjestelyhakemusta sen jälkeen, kun asiaa koskeva laki tuli voimaan kymmenen vuotta sitten.

Tilastokeskuksen konkurssitilasto perustuu käräjäoikeuksien ilmoituksiin vireille tulleista konkursseista, yrityssaneerauksista ja yksityishenkilöiden velkajärjestelyistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.