Mainos

Konkurssien määrä väheni edelleen

Eurooppalaisten yritysten konkurssit ovat keskimäärin vähentyneet vuodesta 1994 lähtien. Kehitys ei kuitenkaan ole yhtenäinen, sillä osassa Eurooppaa konkurssit ovat lisääntyneet. Esimerkiksi Saksassa konkurssien määrä on kasvanut. Tänä vuonna konkurssien odotetaan vähenevän edelleen. Viime vuonna Euroopassa ajautui konkurssiin 180000 yritystä eli neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän.

-Suurin osa näistä on pieniä ja keskisuuria kaupan- ja muiden palvelualojen yrityksiä, sanoo osastopäällikkö Pekka Salmivuori Suomen Asiakastieto Oy:stä. Vuodesta 1994 lähtien konkurssit ovat vähentyneet 12 prosenttia. Tuolloin konkursseja oli 206000. Tilastotiedot perustuvat eurooppalaisen yritystietoa tarjoavan järjestön keräämiin lukuihin 15 EU-maasta sekä Norjasta ja Sveitsistä. Viime vuonna konkurssit vähenivät kymmenessä Euroopan maassa. Alankomaissa ja Ranskassa konkurssien määrä supistui eniten eli neljänneksen ja Ruotsissa 20 prosenttia.

Suomessa konkurssien määrä väheni jo seitsemäntenä perättäisenä vuonna, mutta aikaisempia vuosia verkkaisemmin. Vuonna 1998 suomalaisyritysten konkurssit supistuivat 13 prosenttia, mutta viime vuonna enää prosentin. Vaikka konkurssien määrä on vähentynyt Ranskassa huomattavasti, siellä ja Britanniassa tehdään puolet EU-maissa rekisteröidyistä vararikoista. Tähän vaikuttavat sekä maiden talouden koko että lainsäädäntö. EU:ssa kolmanneksi eniten konkursseja tapahtuu Saksassa, jossa niiden määrä on kasvanut vuodesta 1994 kaikkiaan 34 prosenttia. Salmivuoren mukaan tilastoista ei selviä, painottuvatko konkurssit Saksan itäisiin osiin. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.