Mainos

Konkurssien määrä laski

Toimialoittain konkurssit vähenivät selvästi teollisuudessa sekä maa- ja metsätaloudessa.

Konkurssien määrä laski alkuvuonna. Tilastokeskuksen mukaan tammi-heinäkuussa pantiin vireille vajaat 1400 konkurssia, mikä oli neljä prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

- Toimialoittain konkurssit vähenivät selvästi teollisuudessa sekä maa- ja metsätaloudessa. Myös majoitus- ja ravitsemustoiminnassa konkursseja oli aiempaa vähemmän, sanoo yliaktuaari Kimmo Moisio Tilastokeskuksesta.

Alueellista vaihtelua oli jonkin verran, sillä konkurssien määrä kasvoi viidessä maakunnassa. Selvästi aiempaa enemmän vireillepanoja oli Lapissa, Satakunnassa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

- Lapissa nousua oli jopa 60 prosenttia, mutta lukumäärissä konkurssiin hakeutui vain 42 yritystä. Lisäystä siellä oli etenkin kaupan alan konkursseissa, Moisio jatkaa.

Eniten konkursseja tehtiin yhä Uudellamaalla, missä niiden määrä väheni yli 40:llä noin 430 kappaleeseen. Selvästi aiempaa vähemmän konkursseja pantiin vireille myös Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Konkurssien takia uhanalaiseksi joutui tammi-heinäkuussa yhteensä noin 5600 työpaikkaa. Määrä oli samalla tasolla myös vuotta aiemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.