Konkursseja vähemmän etenkin rakentamisessa

Konkurssien määrä on selvästi vähentynyt tämän vuoden alkupuoliskolla. Eniten niiden määrä väheni rakentamisessa ja muiden palveluiden ryhmässä, joissa konkursseja tehtiin viidennes vähemmän kuin 1997 alkupuoliskolla. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen konkurssitilastosta. Tämän vuoden ensi puoliskolla tehtiin 1 614 konkurssia, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin edellisvuoden alkupuoliskolla. Konkurssien määrä väheni kaikilla muilla päätoimialoilla paitsi teollisuudessa sekä maa- ja metsätaloudessa.

Konkurssien takia uhanalaiseksi joutui koko maassa 6 300 työpaikkaa. Määrä on viidenneksen pienempi kuin tammi-kesäkuussa 1997. Konkurssien määrä väheni tai pysyi edellisvuoden tasolla kaikissa muissa maakunnissa paitsi Etelä-Pohjanmaalla, Vaasan rannikkoseudulla sekä Pirkanmaan ja Hämeen maakunnissa.

Myös velkajärjestelyjen määrä on laskenut. Tammi-kesäkuussa käräjäoikeuksiin jätettiin 2 223 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta. Määrä oli 790 pienempi kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen konkurssitilasto perustuu käräjäoikeuksien ilmoituksiin vireille tulleista konkursseista, yrityssaneerauksista ja yksityishenkilöiden velkajärjestelyistä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat