Mainos

Konkarit kavalluksesta: Omituinen juttu

Kolmekymmentä vuotta eduskunnassa istunut Liisa Jaakonsaari (sd) pitää esiin tullutta rahakavallusta poikkeuksellisena.

- En muista vastaavaa tapahtuneen. Vakava ja surullinen tapaus. Näitä joskus sattuu, onnettomuuksia välillä sattuu, kommentoi europarlamenttiin siirtynyt Jaakonsaari MTV:n uutisille.

Eduskunnan urheilukerhon tililtä on kavallettu useiden vuosien ajan kymmeniä tuhansia euroja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) ehdottaa jo aikoinaan kokoomusnuorissa hyväksi havaittua tapaa: rahoja ei saa koskaan liikutella vain yksi henkilö.

- Jo neljäkymmentä vuotta sitten opimme kantapään kautta, että jokaisessa yhdistyksessä tilien rahankäyttöoikeus on kahdella henkilöllä. Tilien varoja ei saisi koskaan siirtää vain yksi henkilö, vaan siihen tarvitaan aina kaksi, ehdottaa Zyskowicz käytännöksi kaikille eduskunnan kerhoille.

Urheilukerhon puheenjohtaja Matti Saarinen sanoo, että kerhon tileistä vastanneen henkilön kohdalla ollut enemmän "luottamusta kuin kontrollia".

Europarlamenttiin siirtynyt Liisa Jaakonsaari pitää tärkeänä, että nyt kontrollia lisätään ja luottamusta vähennetään. Toisaalta hänen mielestään kontrollia ei pidä lisätä liikaa.

- Tilintarkastajat ovat kalliita. Sen on nähnyt täällä europarlamentissa, jossa uusi kontrollisysteemi nostaa kustannuksia - pitää palkata uusia virkamiehiä.

Jaakonsaaren mielestä tilien valvomisen tiukentamisen lisäksi pitää kasvattaa asioita hoitavien henkilöiden moraalia.

- Kontrolli on eduskunnassa ollut korkeaa tasoa. Tämä kavallus on ollut poikkeustapaus. Olisiko kavaltaja ollut erityisasemassa, että juuri hänen kohdallaan valvonta olisi pettänyt, mutta en tunne tapausta tarpeeksi, pohtii Jaakonsaari.

- Nämä kerhot ovat pieniä ja ne ovat olleet harmaata aluetta. Nyt siihen tartutaan ja se on hyvä asia.

- Europarlamentissa on tosi tarkkaan kaikki valvottu, kun täällä on ollut väärinkäytöksiä. Aika menee lippuja ja lappuja järjestellessä, että täällä on menty ääripäähän, harmittelee Jaakonsaari.

Lue myös MTV3:n Setä Arkadian blogi:Sääkin kuin politiikkaa - kavalluksia etc.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.