Mainos

Konkaripoliitikot arvioivat: Näin Donner vaikuttaa eduskunnassa

Paluun eduskuntaan tekevä kulttuurivaikuttaja Jörn Donner tuo eduskuntaan ennen kaikkea kulttuuri- ja historiaosaamista, arvioi sosiaalidemokraattien europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.

- Hän on kansainvälinen kosmopoliitti. Toivottavasti hänen toiveensa toteutuu ulkoasianvaliokuntaan pääsemisestä. Hän on hyvin historiatietoinen ja hyvä lisä eduskuntaan, jos hän jaksaa ottaa eduskuntatyön vakavasti. Hänellä on välillä taipumusta sanoa, että tämä on tylsää, Jaakonsaari toteaa.

Donner nousee eduskuntaan heti syyskauden alusta, kun varatuomari, kansanedustaja Astrid Thors valittiin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vähemmistövaltuutetuksi.

Sasi: Donner on loistava seuramies

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok) hehkuttaa Donneria fastastisena persoonana. Sasi arvioi myös, että Donner tuo eduskuntatyöhön uutta väriä muun muassa edistämällä kultuuria.

- Tervetuloa eduskuntaan, sivistä meitä ja kerro Suomen historiasta sekä perinteistä. Jörn Donner on nimenomaan kulttuurihenkilö.

- Olemme olleet Donnerin kanssa samaan aikaan eduskunnassa ja olimme silloin aikoinaan EFTA-parlamentaarikkoja.

- Kierrettiin näissä maissa yhdessä. Oli fastastista käydä hänen kanssaan erilaisissa baareissa, joilla oli pitkä historia. Hän saattoi kertoa, miten oli istunut siellä jonkun näyttelijän kanssa, Sasi muistelee.

"Haukkuja luvassa"

Konkaripoliitikko Ben Zyskowicz (kok) toteaa, että Donnerin paluu eduskuntaan on voitto paitsi eduskunnalle myös koko Suomelle.

- Jörn Donnerista eduskunta saa värikkään hahmon, terävän hahmon ja voi myös sanoa, että teräväkielisen hamon.

Zyskowicz odottaa jo Donnerin ensimmäisiä haastatteluja, joissa tämä haukkuu eduskunnan eikä tule lausumaan mitään positiivista eduskunnasta.

- Se on varmaa, että muutaman viikon päästä hän toteaa tämän olevan mälsää ja eduskuntatyö on muuttunut entistä tyhmempään suuntaan sen jälkeen kun hän viimeksi siellä oli.

Zyskowicz ei allekirjoita väitettä, jonka mukaan Donnerin valinta olisi rkp:lle tappio.

- Tulemme nauttimaan enemmän tai vähemmän hänen kärkevistä lausunnoistaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.