Mainos

Kongressirakennuksen etsinnät tuloksettomia

Poliisit ovat lopettaneet etsinnät Yhdysvaltojen kongressin toimistorakennuksessa. Etsinnät aloitettiin, kun nimettömässä puhelinsoitossa ilmoitettiin eräästä rakennuksesta kuuluneen ammuskelua.

Poliisit ovat lopettaneet myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa tuloksettomina etsinnät Yhdysvaltojen kongressin toimistorakennuksessa. Etsinnät alkoivat poliisien saatua nimettömän puhelinsoiton, jossa kerrottiin eräästä rakennuksesta kuuluneen ammuskelua. Poliisi sulki suuren osan Capitol-kukkulalla olevista toimistorakennuksista, jotka kuitenkin avattiin myöhemmin.

Viisi tuntia jatkuneiden etsintöjen jälkeen toimistorakennus avattiin jälleen normaaliin käyttöön. Poliisin tiedottaja Kimberley Schneider vakuutti aiemmin, että joka neliötuuma Rayburn-rakennuksesta tutkitaan etsintöjen kuluessa.

Rakennuksesta vietiin ambulanssilla toimistotyöntekijä, joka oli saanut paniikkikohtauksen. Minkäänlaiseen asemieheen ei ole tutkimuksissa törmätty, eikä poliisi ole kyennyt edes vahvistamaan tietoja ammuskelusta, Schneider sanoi. Poliisi suhtautui hänen mukaansa tilanteeseen vakavasti.

Viranomaisten mukaan laukausten äänien oli kerrottu tulleen autojen pysäköintitilasta Rayburn-rakennuksesta. Silminnäkijöiden mukaan poliisi ei päästänyt ketään sisälle tai ulos rakennuksesta.

Erään viranomaisen mukaan kyse saattoi myös olla ilotulitteesta tai vastaavasta. Poliisi arveli myöhemmin äänien olleen todennäköisesti lähtöisin rakennustöistä alueella.

Rakennuksessa on edustajainhuoneen jäsenten toimistoja. Poliisi sai ilmoituksia myös savusta sen aulassa. Poliisi kehotti toimistotalon työntekijöitä pysyttelemään sisätiloissa. Senaatissa käynnissä ollut keskustelu jatkui häiriintymättä.

Turvatoimia kongressissa kiristettiin huomattavasti vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.