Mainos

Kongressi hyväksyi lisäapupaketin myrskytuhoille

Yhdysvaltain kongressi on myöntänyt tähän mennessä yhteensä yli 60 miljardia dollaria Katrina-myrskyn tuhojen korjaamiseksi. Entinen ulkoministeri Colin Powell arvostelee viranomaisten toimia kriisin hoidossa.

Yhdysvaltain kongressi on hyväksynyt 51,8 miljardin dollarin eli 41,8 miljardin euron lisäapupaketin myöntämisen Katrina-myrskyn pelastustöihin ja jälkihoitoon.

Avustuspaketti sai sekä edustajainhuoneen että senaatin hyväksynnän. Paketti vaatii vielä presidentti George Bushin vahvistuksen.

Rahat käytetään ensisijaisesti myrskyn uhrien etsintään ja pelastamiseen sekä puhtaan juomaveden toimittamiseen kriisialueelle. Rahoilla katetaan myös koville joutunutta julkista terveydenhuoltoa.

Kongressi on nyt myöntänyt yhteensä 62,3 miljardia dollaria eli 50,3 miljardia euroa avustuksia Katrinan tuhojen korjaamiseksi.

Powell arvostelee viranomaisten toimintaa

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Colin Powell on arvostellut maansa viranomaisia Katrina-myrskyn aiheuttaman kriisin hoidosta.

ABC News -kanavan haastatteleman Powellin mukaan paikalliset, osavaltion ja liittovaltion viranomaiset kaikki tekivät lukuisia virheitä myrskykriisin hoidossa.

-Varoituksia New Orleansiin kohdistuvasta uhasta oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta riittävästi ei tehty, Powell sanoi.

Powell ei kuitenkaan usko, että rasismi olisi syynä siihen, että suurin osa myrskyn uhreista oli värillisiä. Hänen mukaansa ratkaiseva tekijä oli uhrien köyhyys.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 09.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.