Mainos

Kongossa yli tuhat kuolee väkivaltaan joka päivä

Kongon demokraattisessa tasavallassa on enemmän lapsisotilaita kuin missään muualla. "Afrikan ensimmäinen maailmansota" on vaatinut miljoonia kuolonuhreja.

Jopa 1200 ihmistä kuolee päivittäin väkivaltaisuuksiin Kongon demokraattisessa tasavallassa. Yli puolet kuolonuhreista on lapsia, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef.

- Kongon demokraattisessa tasavallassa uskotaan olevan maailman suurin keskittymä lapsisotilaita, sanoo Unicefin lähettiläs Martin Bell.

Maan sisällissota päättyi virallisesti vuonna 2003. Viiden vuoden taistelut vaativat yhteensä noin neljä miljonaa kuolonuhria, mikä on enemmän kuin missään muussa konfliktissa sitten toisen maailmansodan.

Kongon demokraattinen tasavalta, entinen Zaire, valmistautuu parhaillaan presidentinvaaleihin, jotka järjestetään sunnuntaina. Bell uskoo, että vaaleista voi tulla maalle käännekohta.

- Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen kongolaiset voivat tehdä uurnilla todellisen valinnan ja heillä on mahdollisuus lopettaa se, mitä kutsutaan usein Afrikan ensimmäiseksi maailmansodaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.