Mainos

Kongossa alas ammutun koneen hylky löytyi

Kongon kapinallisten alas ampuman matkustajakoneen hylky on löydetty viidakosta Kongon keskiosasta, kertoivat viranomaiset ja lentoyhtiön edustajat tänään. Paikalla ei nähty mitään merkkejä eloonjääneistä.

Riippumatonta vahvistusta siihen, oliko koneessa siviilejä vai sotilaita, ei saatu vielä sunnuntaina. Kapinalliset pitivät edelleen kiinni kannastaan, jonka mukaan heidän lauantaina alas ampumassaan Congo Airlinesin Boeing 727 -koneessa oli nelisenkymmentä hallituksen joukkojen sotilasta.

Lentoyhtiön ja viranomaisten mukaan koneessa oli noin 40 siviiliä, pääasiassa naisia ja lapsia. Kone ammuttiin alas lähellä maan itäosassa sijaitsevaa Kindun kaupunkia. Lentoyhtiön saamien tietojen mukaan koneen hylky on paikallistettu vaikeakulkuisesta viidakosta läheltä Lodjaa, joka sijaitsee noin 300 kilometriä länteen Kindusta.

Kapinalliset uhkasivat myöhään eilen ampua alas jokaisen koneen, joka yrittää laskeutua Kindun lähistölle. Kapinalliset pitävät hallussaan kaikkia itäisen Kongon suuria kaupunkia, kun taas Kindu toimii hallituksen joukkojen päätukikohtana idässä.

Yritykset saada aikaa rauha Kongoon ovat tähän asti kilpistyneet siihen, ettei presidentti Laurent Kabila halua neuvotella kapinallisten kanssa. Kabila syyttää Ruandaa ja Ugandaa sotaan sekaantumisesta, ja hän on sanonut pitävänsä kapinallisia pelkkinä näiden maiden sätkynukkeina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.