Mainos

Koneturmassa pelastui 45

Matkustajakoneen eilisessä maahansyöksystä Thaimaassa pelastui 45 ihmistä, kertoivat Thaimaan liikenneministeri ja viranomaiset tänään. Pelastustyöt on lopetettu, sillä onnettomuuspaikalta on löydetty 101 ihmisen ruumiit. Surmansa saaneiden matkustajien joukossa oli Thaimaassa pitkään asunut Suomen kansalainen.

Thai Airways -yhtiön kone syöksyi maahan eilisiltana yrittäessään laskeutua Surat Thanin lentokentälle maan eteläosassa. Koneessa oli yhteensä 146 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Tänään onnettomuusalueella työskenteli satoja pelastustyöntekijöitä etsien edelleen kadoksissa olleita matkustajia. Eloonjääneitä ei enää odotettu löytyvän. Työntekoa vaikeuttivat sade sekä alueen tiheä viidakko.

Menehtyneiden joukossa oli useita ulkomaalaisia, joista yksi oli Thaimaassa pitkään asunut Suomen kansalainen.

Onnettomuuden syytä ei vielä tänään varmasti tiedetty, mutta syyksi arveltiin kehnoa säätä.

Laskeutumista yritettiin myrskyssä

Turmakone oli matkalla Thaimaan pääkaupungista Bangkokista Surat Thanin lentokentälle, joka palvelee suositulle Ko Samuin saarelle matkaavia turisteja.

Kone yritti laskeutua lentokentälle kolme kertaa, vaikka sää oli kehno ja näkyvyys huono alueella riehuneen trooppisen myrskyn vuoksi. Laskeutuminen ei onnistunut, vaan kolmannella yrittämällä kone syöksyi kumiviljelykselle muutaman kilometrin päähän kentästä. Onnettomuus tapahtui seitsemältä illalla paikallista aikaa, ja pelastustyöt jouduttiin aloittamaan pimeässä yötä vasten. Pelastajien työntekoa vaikeuttivat myös muta ja sade sekä tulviminen. Onnettomuusalue oli osin suota, jolla liikkuminen oli hidasta ja vaivalloista; tänään ruumiita jouduttiin kuljettamaan paikalta mm. soutuveneillä.

Pelastustöitä johtavan Voraphot Intaseen mukaan kone oli ensin iskeytynyt veteen ja sen jälkeen räjähtänyt kahteen kappaleeseen. Useimmat koneesta tänään löydetyistä ruumiista oli edelleen kiinni turvavöissä.

-Työtä jatketaan, kunnes kaikki ruumiit on löydetty, totesi ilmavoimien kersantti Komim Sinsomboon.

Raivaajat löysivät tänään molemmat koneen lentotietoja kirjanneet nk. mustat laatikot, joiden tietoja tarvitaan maahansyöksyn syyn lopulliseksi selvittämiseksi.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.