Mainos

Konekaappareiden nimet julki

Yhdysvaltain oikeusministeriö on julkistanut lentokonekaappauksista ja terrori-iskuista epäiltyjen 19 ihmisen nimet. Kaikkien kaappaajiksi epäiltyjen nimet ovat arabialaisia, mutta heidän kansallisuuksiaan ei ole paljastettu.

Suurin osa epäillyistä asui Yhdysvalloissa. FBI:n mukaan seitsemällä kaappaukseen osallistuneella oli lentäjän koulutus. Tiettävästi kaikki lentokoulutuksen käyneet saivat oppinsa Floridassa. Kaappareiden ikähaarukka oli 21:stä 33:een vuoteen.

FBI on myös julkaissut tietoja kaappareiden liikkeistä ennen iskua.

Muiden iskuun osallistuneiden terroristien etsinnät jatkuvat kiivaina. Tutkintaa uskotaan vauhdittavan tuhoutuneiden lentokoneiden jäänteistä löydetyt mustat laatikot. Tähän mennessä on löydetty Pentagoniin iskeytyneen koneen molemmat mustat laatikot. Pennsylvaniaan pudonneen koneen laatikoista on löydetty toinen, lentotietoja säilönyt laite. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, voidaanko laatikoiden tietoja käyttää vai ovatko ne tuhoutuneet.

Liittovaltion poliisi FBI on antanut lentoyhtiöille listan kaikkiaan 52 ihmisestä, joita se haluaa kuulustella terrori-iskujen yhteydessä. Useita ihmisiä on pidätetty maahantulomääräysten rikkomisesta, ja he ovat viranomaisten hallussa. Tutkinnat ja kuulustelut jatkuvat myös Euroopassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.