Mainos

Koneistossa juhlii elektroninen musiikkia

Turun kupittaa täyttyy taas elektronisen musiikin ystävistä, kun Koneisto-tapahtuman lavoille nousee mittava esiintyjäkaarti.

Elektronisen musiikin festivaalin Koneiston ennakkomyynti on kaksinkertaistunut viime vuodesta. Paikkansa viikonloppuna Turussa nyt toista kertaa vietettävään Koneistoon on lunastanut jo 3000 musiikinystävää.

Järjestäjät odottavat Koneistoon kahden päivän aikana noin 15 000 vierasta. Viime vuonna festivaali keräsi
10 000 kävijää. Elektroniseen musiikkiin keskittyvät festivaalit ovat vielä kansainvälisestikin harvinaisia.

Koneisto ei erikoisluonteestaan huolimatta ole vain alan kovimpien harrastajien kohtaamispaikka, vaan festivaalille odotetaan myös aurinko-orientoituneita ohikulkijoita. Kupittaan puiston festivaalialue on organisoitu ottamaan vastaan 10 000 vierasta päivässä.

-Anniskelualueilla on noin 3000 asiakaspaikkaa, joten niin sanottua Ruisrock-ilmiötä ei pitäisi päästä tapahtumaan, festivaalin tiedottaja Katri Hämäläinen mainitsee.

Koneiston esiintyjäkaarti on mittava. Kahdellatoista lavalla esiintyy yhteensä 150 artistia, jotka edustavat monipuolisesti elektronisen musiikin tyylilajeja. Ulkomaisista esiintyjistä tunnetuimpia ovat englantilaiset yhtyeet Red Snapper ja Ladytron sekä dj:t Jim Massters, Yousef, Dom + Roland ja duo Futureshock.

Festivaaleilla nähdään myös amerikkalainen house-legenda Joe Claussell ja saksalainen tekno-dj Pascal F.E.O.S. Kovista kotimaisista lavalle nousevat mm. Koneveljet, Op:l Bastards, Paleface, Kwan, Aavikko, Fu-Tourist, Ceebrolistics, Dj Gismo ja Dj Orkidea.

Erikoiskeikkana järjestäjät nostavat esiin ranskalaisen F-Communication-levy-yhtiön huippuartistien Jori Hulkkosen, Tuomas Salmelan, David Duriezin, Ludovic Llorcan ja Alexis Maurin yhteiskeikan, jolla viisi dj:tä soittaa samanaikaisesti kymmenen levysoittimen voimin.

Esiintyjälistan kokoon haalimisessa on ollut omat kommervenkkinsä, mutta toisin kuin julkisuuteenkin asti päässeissä huhuissa on väitetty, yksikään Koneistoon buukattu suuri nimi ei ole perunut osallistumistaan. Koneisto laajentaa tänä vuonna ohjelmaansa ulkomusiikilliselle puolelle. Tapahtumassa esiintyy noin 70 nuorta taiteilijaa kuvataiteen, performanssin ja teatterin aloilta.

Festivaali on herättänyt runsaasti kiinnostusta myös ulkomaisessa lehdistössä. Paikalle ovat tulossa ainakin brittiläiset musiikkilehdet Muzik, The Wire, Dj Magazine, Sleazenation Magazine ja Seven Magazine. Koneiston tarkka ohjelma on luettavissa Internetissä osoitteessa www.koneisto.com.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.