Koneisto pyrkii johtavien kesätapahtumien joukkoon

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä elektronisen musiikin festivaali Koneisto pyrkii Suomen johtavien kesätapahtumien joukkoon. Aiemmin Turussa mutta nyt Helsingissä pidettävän viikonloppujuhlan järjestäjät aikovat kaksinkertaistaa yleisömääränsä - lähes kolmeenkymmeneentuhanteen. Koneisto on saanut jo kansainvälistäkin mainetta.

Kolme vuotta sitten muutaman kaveruksen istuskellessa parvekkeella syntyi idea ensimmäisestä pohjoismaisesta elektronisen musiikin festivaalista. Paikka oli Turku. Nyt vajaan tusinan järjestäjän, satojen avustajien ja puolen miljoonan euron budjetin voimin paikka on Helsinki.

Promoottori Jaakki Parkkarin mukaan Helsinkiin muuton syy oli lähinnä julkisen tuen saaminen. - Myös Turun kaupunki olisi lähtenyt meitä tukemaan mutta tää kokonaispaketti täällä Helsingissä vaikutti paljon houkuttelevammalta. Meillä on hyvin tärkeetä myös ulkomaalainen yhteistyö median ja artistien kanssa, Helsingin sijainti, majoitusmahdollisuudet kulkumahdollisuudet edesauttaa meidän tapahtumaa, kertoo Parkkali

Kun Turun Koneistossa kävi viime vuonna 14 000 ihmistä, nyt Kaapelitehtaalle ja Hietaniemen rannalle odotetaan yli kaksi kertaa enemmän uteliaita.

- Keskivertokävijä on noin 25 vuotias suhteellisen korkeasti koulutettu musiikkia ja muutenkin elämää kulttuuria aika tarkasti seuraava, kuvailee Parkkali festariyleisöä.

Koneisto tarjoaa lähinnä tanssittavaa musiikkia, visuaalisuutta performansseissa, kuvataidetta ja oleilua. Esiintyjiä on satakunta. Avainsana on koneellisuus. .

"Aikoinaan se tarkoitti sitä, että pistettiin taustanauha pyörimään, ja oltiin tekevinään jotain - tänä päivänä se tarkoittaa aika paljon sitä että taustanauhalta ehkä tulee joitakin ääniä mutta muusikot hoitaa työn, koneet soittaa mitä muusikot käskee, kertoo tiskijukka ja muusikko Vellu Maurola Slowhill/Rinneradiosta

Kaikkeen tähän tarvitaan ainakin kaksi kesäfestariasiaa.

Voisi sanoa että kymmeniä tuhansia metrejä kaapelia ja kymmeniätuhansia litroja olutta, kuvailee tuottaja Vesa Ristimäki.

Lopputulos on sitten yleisöstä kiinni.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat