Mainos

Koneen voitto putosi 14 miljoonaan markkaan

Hissikonserni Koneen kahdeksan kuukauden voitto jäi 14 miljoonaan markkaan eikä yhtiö onnistu loppuvuonna tilannetta tästä parantamaan.

Tulosta rasittaa se, että italialaisen tytäryhtiön toimintojen uudelleen järjestäminen on kestänyt odotettua kauemmin. Tähän jouduttiin sen jälkeen, kun italialaisyhtiön aiemman johdon havaittiin kaunistelleen tuloksiaan.

Koneen mukaan yhtiön tulos kääntyy voitolle ensi vuoden aikana. Viime vuonna tammi-elokuun tulos rahoituserien jälkeen oli 66 miljoonaa markkaa. Myös Koneen koko vuoden tuloksen odotetaan jäävän lähelle nollaa, kun vuotta aiemmin yhtiön voitto oli vielä noin 200 miljoonaa markkaa.

Konsernin liikevaihto oli 6 miljardia markkaa. Kasvu edellisvuodesta jää 7 prosenttiin. Uusia tilauksia saatiin sisään jonkin verran viimevuotista enemmän, ja myös koko vuoden tilausten määrän uskotaan nousevan viimevuotista suuremmaksi.

Hissien hinnat ovat kuitenkin pysyneet pohjakerroksissa. Elokuun lopussa Koneella oli tilauksia 7,7 miljardilla markalla. Vuotta aiemmin lukema oli 6,3 miljardia markkaa. Myös huollossa olevia hissejä oli listoilla aikaisempaa enemmän.

Elokuun lopussa huollettavana oli runsaat 440 000 hissiä, mikä on on vajaat 20 000 enemmän kuin vuoden lopussa. Lähes 70 prosenttia konsernin liikevaihdosta tuli hissien huollosta ja peruskorjauksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.