Mainos

Koneen menestys johti Herlinin rikkaimpien listalle

Talouslehti Forbesin maailman rikkaimpien 500. listalle yltäneellä Antti Herlinillä oli omaisuuteen nähden varsin pienet henkilökohtaiset ansio- ja pääomatulot.

Herlinin tulot vuonna 2011 olivat yhteensä 1 613 022 euroa. Tästä ansiotulojen osuus oli 1 122 133 euroa ja pääomatuloa 490 889 euroa. Herlinin on kerrottu kierrättävän osinkotulonsa sijoitus- eli niin sanotun holding-yhtiöiden kautta.

Osinkotulojen kierrättämisen avulla Herlin joutuu maksamaan osingoista vain minimaalisen pääomatuloveron. Hissiyhtiö koneesta noin reilun viidenneksen omistava Antti Herlin maksoi vuonna 2011 yhteensä veroja 692 901 euroa.

Koneen menestys on nostanut yhtiön pörssikurssia jyrkästi. Neljässä vuodessa yhtiön pörssikurssi on noussut Helsingin pörssissä alle 20 eurosta yli 60 euroon. Hyvää osinkoa omistajilleen jakava yhtiö jakaa esimerkiksi viime vuodelta 1,75 euroa osinkoa osakketta kohden.

Forbesin listauksen mukaan Antti Herlinin omaisuus on 3,1 miljardia dollaria eli noin 2,4 miljardia euroa. Tällä summalla hän ylsi lehden listauksessa sijalle 437.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.