Mainos

Koneen liikevoitto kasvoi kolmanneksen

Hissijätti Koneelle viime vuosi oli hyvä. Yhtiön kannattavuus kohentui ja voitto kasvoi kolmanneksen edellisvuodesta. Koneen voitto nousi tänään julkistetun tilinpäätöksen mukaan 141,1 miljoonaan euroon eli 5,1 prosenttiin liikevaihdosta. Koneen liikevaihto kasvoi viime vuonna kahdeksan prosenttia 2816,3 miljoonaan euroon. Liikevoittoa yhtiö teki 217,8 miljoonaa euroa eli 7,7 prosenttia liikevaihdosta. Liikevoiton suhde liikevaihtoon parani 0,5 prosenttiyksikköä edellisvuodesta.

Koneen huoltotoiminta ja uudet tilaukset kasvoivat viime vuonna reippaasti. Tilauskanta nousi vuoden lopussa lähes 1,9 miljardiin euroon eli suuremmaksi kuin kertaakaan aiemmin. Huollon ja uusintojen osuus Koneen liikevaihdosta oli noin 60 prosenttia ja uusien hissien ja liukuportaiden noin 40 prosenttia.

Heikentyneiden näkymien vuoksi uusien tilausten määrä ei tänä vuonna kasva yhtä nopeasti, arvioi talous- ja rahoitusjohtaja Aimo Rajahalme. Kone tavoittelee kuitenkin vähintään samaa tilauskertymää kuin viime vuonna. Taloudellisena tavoitteena on 10 prosentin liikevoitto ja negatiivinen käyttöpääoma.

Koneen kassavirta oli viime vuonna hyvä ja yhtiö kääntyi nettovelkaantumisasteella mitattuna velattomaksi. Kassassa oli vuoden lopussa nettomääräisesti 48 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma oli noin 2,11 miljadia euroa ja omavaraisuusaste 36,6 prosenttia.

Koneen osakekohtainen voitto nousi viime vuonna 5,31 eurosta 7,25 euroon. Oma pääoma osaketta kohti nousi 32,73 eurosta 38,73 euroon. Yhtiön hallitus esittää B-sarjan osakkeelle maksettavan osingon nostamista 1,50 eurosta 2,20 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.