Mainos

Koneen hissielektroniikka Hyvinkäällä Elcoteqin omistukseen

Elcoteq Network ostaa Koneen hissielektroniikkayksikön Hyvinkäällä. Kaupassa siirtyvän liiketoiminnan arvo on noin sata miljoonaa markkaa. Hissielektroniikassa työskentelevät noin 50 henkilöä siirtyvät Elcoteqille niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Kone perustelee myyntiä keskittymisellä yhtiön ydinosaamiseen: hissiliiketoimintaan. Kone on maailman kolmanneksi suurin hissiyhtiö ja maailman suurin rullaportaiden valmistaja.

Osapuolten välisen aiesopimuksen mukaan Hyvinkään hissielektroniikka koneineen, laitteineen ja materiaaleineen siirtyy Elcoteqille. Elcoteq aikoo jatkaa ostamansa yksikön toimintaa Hyvinkäällä Koneen hissitehtaan yhteydessä, mutta selvittää mahdollisuutta siirtää tuotanto Elcoteqin Helsingin tehtaalle.

Elcoteq Network on johtava eurooppalainen elektroniikan valmistuspalveluyritys. Yhtiö tekee elektroniikan lopputuotteita ja rakenneosia tietoliikenne-, teollisuuselektroniikka-, kulutuselektroniikka- ja tietotekniikka-aloilla toimiville asiakkailleen. Elcoteqin liikevaihto viime vuonna oli noin 1,7 miljardia markkaa. Kone keräsi viime vuonna lähes 13 miljardin markan liikevaihdon. Koneen palveluksessa on noin 22 000 henkilöä yli 50 maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.