Mainos

Koneelle merkittävä tilaus Aker Yardsilta

Yhtiö on sopinut Aker Yardsin kanssa hissien ja liukuportaiden toimittamisesta kahteen uuteen ranskalaistelakalla rakennettavaan loistoristeilijään.

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone on sopinut historiansa suurimmasta yksittäisestä laivahissitilauksesta. Yhtiö kertoo tehneensä Aker Yardsin kanssa sopimuksen hissien ja liukuportaiden toimituksesta kahteen uuteen Norweigan Cruise Line-varustamon loistoristeilijään. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Laivat rakennetaan Aker Yardsin telakalla Ranskassa. Sopimus kattaa lisäksi option toimittaa vastaavat Koneen laitteet varustamon seuraaviin saman sarjan risteilijöihin.

Kone kertoi tänään myös alkuvuotensa tuloksesta. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta kymmenyksellä noin 811 miljoonaan euroon.

Euroopan komission sakkopäätöstä koskeva 142 miljoonan euron varaus on kirjattu vuoden ensimmäiselle neljännekselle. Ilman sakkovarausta Koneen liikevoitto oli noin 69 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vastaavaan aikaan oli lähes 52 miljoonaa. Yhtiö kertoi myös saaneensa ennätysmäisen paljon tilauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.