Mainos

Konecranesin tilauskirja pullistelee

Nosturiyhtiö Konecranesille on kerääntynyt tilauksia vuoden alkupuoliskolla 895 miljoonan euron edestä.

Nosturiyhtiö Konecranesin tilauskirja pullistelee. Konsernin tilausmäärä kasvoi vuoden alkupuoliskolla 27 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Tilausten määrä kasvoi kaikilla liiketoiminta-alueilla ja maantieteellisesti kaikilla alueilla. Kaikkiaan tilauksia kertyi 895 miljoonan euron edestä. Yhtiö uskoo, että vakaa kysyntä jatkuu myös vuoden kolmannella neljänneksellä.

Sekä konsernin tulos että liikevaihto nousivat viime vuoden alkupuoliskosta. Konsernin voitto ennen veroja yli kaksinkertaistui 80,4 miljoonaan euroon. Liikevaihto oli 803 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 637 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoo yhtiön osavuosikatsauksessa, että tulos tukee konsernin koko vuodelle asettamaa 20 prosentin kasvutavoitetta. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 1483 miljoonaa euroa.

- Sekä saatujen tilausten määrä että liikevaihto ovat kasvaneet markkinoita nopeammin, ja olemme pystyneet edelleen voittamaan markkinaosuuksia tärkeimmiltä kilpailijoiltamme.

Konecranes on kaventanut myös viime vuoden yritysostoista aiheutuneita velkojaan. Velkaantumisaste on pudonnut 100 prosentista 40:een. Lundmarkin mukaan yhtiöllä on jälleen taloudelliset resurssit uusiin yritysostoihin.

- Markkinat ovat edelleenkin hyvin pirstoutuneet, ja uskomme, että hyviä ostokohteita on tarjolla.

Huolta yhtiölle aiheuttavat heikentynyt Yhdysvaltain dollari ja kustannusten kasvu. Konsernin mukaan erityisesti teräksen ja eräiden muiden metallien hintojen nousu, kohonneet työvoimakustannukset ja muutamien alihankittujen komponenttien kireä markkinatilanne lisäävät hinnankorotuspaineita.

Konecranesilla on noin 7800 työntekijää ja yli 370 huoltopistettä 41 maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.