Mainos

KoneCranes Ukrainan markkinoille

Nosturivalmistaja on hankkinut enemmistön Ukrainan johtavasta nosturituottajayhtiöstä.

Nosturivalmistaja KCI Konecranes on hankkinut itselleen enemmistön Ukrainan johtavasta nosturituottajasta Zaporozhcrane-yhtiöstä. Investoinnin kokonaisarvo on noin 3 miljoonaa euroa.

Konecranesin Itä-Euroopan-toiminnoista vastaava johtaja Seppo Hoppu sanoo, että yhtiö vahvistaa kaupalla asemiaan Ukrainan ja Venäjän kasvavilla markkinoilla. Hopun mukaan Zaporozhcranesta tulee Konecranesin perustehdas, johon siirretään tuotantoa muun muassa Saksasta.

Neuvostoliiton energiaministeriön aikoinaan hallitsema Zaporozhcrane-yhtiö yksityistettiin vuonna 1995. Tällä hetkellä se on merkittävin teollisuus- ja satamanosturien valmistaja Ukrainan ja Venäjän markkinoilla.

Keski-Ukrainassa Dnepr-joen varrella sijaitseva tehdas työllisti viime vuonna noin 1100 henkilöä.

Konecranes aikoo vähentää omistustaan yhtiössä alle 50 prosentin. Muiksi osakkaiksi tulisivat yhtiön toimiva johto ja institutionaalisia sijoittajia.

Uusi konttiterminaali

Tieto yrityskaupasta julkistettiin tänään, kun KCI Konecranes allekirjoitti Kiovassa sopimuksen Iljicevskin merikauppasataman kehittämisestä. Sopimus allekirjoitettiin pääministeri Matti Vanhasen vierailun yhteydessä.

Satamaan rakennetaan uusi konttiterminaali, ja Konecranes toimittaa siihen muun muassa uudenlaisia laiturikonttinostureita ja kiskoilla kulkevia konttinostureita.

IMKS-merikauppasatama on Ukrainan valtion omistama yritys.

Konecranesin sopimuskumppanina on yksityisyritys Ukrtranskonteiner, joka tulee operaattoriksi uuteen terminaaliin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja