Mainos

Kone tuplasi tuloksensa

Hissejä ja liukuportaita valmistavan Koneen tulos on yli kaksinkertaistunut alkuvuoden aikana. Kone teki tammi-syyskuussa tulosta 105 miljoonaa euroa eli yli 620 miljoonaa markkaa. Koneen liikevaihto kasvoi alkuvuonna 14 prosenttia 1,8 miljardiin euroon verrattuna vuoden takaiseen. Myös tilauskanta lisääntyi 20 prosenttia 1,9 miljardiin euroon.

Kone kertoo, että tilauskanta on nyt ennätysmäisen suuri ja vastaa yli vuoden tuotantoa. Kone on maailman neljänneksi suurin hissien valmistaja.

Tänään julkaisemassaan osavuosikatsauksessa yhtiö mainitsee, että tulosta kasvatti etenkin uuteen teknologiaan perustuvien tuotteiden menestys. Jo viime vuonna Koneen tulosta paransivat konehuoneettoman Ecodisc-hissin markkinat. Myös tuotannon keskittäminen, tuotekehityksestä aiheutuneet kustannussäästöt sekä asennusten ja huollon kehittyminen ovat kohentaneet tulosta.

Myös Koneen huoltokanta on tasaisessa kasvussa ja yhtiö hakee siihen lisäkasvua yritysostoista. Yhtiö arvioi, että vuoden viimeisellä neljänneksellä tulos paranee viime vuodesta. Koko vuonna Kone ennakoi saavuttavansa 2,7 miljardin euron liikevaihdon. Viime vuodelta yhtiön liikevaihto oli 2,4 miljardia markkaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.