Mainos

Kone toimittaa hissejä amerikkalaispilvenpiirtäjään

Chigacoon valmistuvaan, Yhdysvaltain toiseksi korkeimpaan pilvenpiirtäjään toimitettavia hissejä on testattu Lohjalla sijaitsevassa kaivoksessa.

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone toimittaa yhteensä 26 hissiä Yhdysvaltain toiseksi korkeimpaan pilvenpiirtäjään Trump Toweriin Chicagoon. Kone ei kerro tilauksen arvoa. Seitsemän tilaukseen kuuluvaa pikahissiä valmistetaan Koneen Hyvinkään-tehtaalla ja loput hissit Yhdysvalloissa. Nopeimmat hissit kulkevat kahdeksan metriä sekunnissa.

Kone on testannut ja kehittänyt pilvenpiirtäjiin tarkoitettujen pikahissien tekniikkaa Lohjan Tytyrin kaivoksessa, jossa yli 300-metriä syvää kaivoskuilua on käytetty hissien koeajoon.

Chigacon keskustaan valmistuva 97-kerroksinen Trump Tower kurkottaa 414,5 metrin korkeuteen. Rakennukseen valmistuu 472 luksusasuntoa ja viiden tähden hotelli. Lisäksi rakennushanke sisältää konferenssikeskuksen, jossa on muun muassa kylpylä ja tuhat parkkipaikkaa.

Pilvenpiirtäjän ensimmäinen vaihe valmistuu noin kahden vuoden päästä, ja koko hanke on valmis vuoden 2009 kevääseen mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.